И тази вечер лекари и медицински сестри от най-натовареното в

...
И тази вечер лекари и медицински сестри от най-натовареното в
Коментари Харесай

Медиците от най-натовареното в Спешно в България отново разтърсиха всички

И довечера лекари и медицински сестри от най-натовареното в България незабавно поделение - това на УМБАЛ „ Св. Анна “, се

Те бяха присъединили светлините на мобилните си телефони, символизирайки светлината, която ни свързва в сложните времена на зараза.

Участниците в акцията молиха към обществото да си помогнем взаимно, като се съблюдават рекомендациите за персонална хигиена, ограничавания на събиранията и контактите на закрито, както и за прецизно носене на маски.

Лекарите и медицинските сестри от първа линия в борбата с вируса бяха безапелационни, че обществото, помагайки на българското опазване на здравето, оказва помощ на себе си и че само с общи старания ще победим болестта.

И екипите на Центъра за незабавна здравна помощ и филиалите му в Област Ловеч молиха и довечера към жителите от всички общини: Да си помогнем взаимно!

„ Хора, нашите сирени и светлини са зов за помощ! Така, както Вие ни търсите, когато имате потребност от незабавно лекуване, по този начин и ние през днешния ден Ви търсим по неотложност – молим Ви, имаме потребност от Вашата поддръжка, с цел да се оправим! Ние, незабавните медици, екипите на Спешна помощ в цялата област Ловеч, сме на първа линия в битката с Коронавирус 19 към този момент месеци наред!

Не сме безсмъртни, а и силите ни не са безгранични – имаме потребност от доверието Ви, от дисциплината Ви! Спазвайте ограниченията за сигурност – носете маски, спазвайте отдалеченост, мийте постоянно ръцете си с топла вода и сапун, дезинфекцирайте ги, не се събирайте с доста хора!

Това е значимо за Вас, само че и за нас, с цел да ни има и да можем да откликнем на Вашите потребности от незабавна помощ! С този откровен апел се обърнаха лекарите от първа линия към хората от региона “, приканиха те.

В момента екипите на ЦСМП в региона са 13 на промяна в 7 филиала, като такива има във всички общини. В тях работят 51 лекари. Оборудвани са с всичко належащо, разполагат с реанимобили и консумативи. Имат потребност единствено от разбирането на хората и отговорността им към живота и здравето на лекарите и медицинския личен състав.

„ Нашият зов към Вас е да си помогнем взаимно – ние ще ви оказваме помощ и лекуваме, Вие би трябвало да спазвате ограниченията, да бъдете виновни, да пазите себе си, околните си и нас – незабавните медици от първа линия и лекарите в лечебните заведения! За да победи Животът! Нека си помогнем взаимно, с цел да се оправим с ковид! Иначе нищо друго няма да има значение! “, молят още незабавните медици в област Ловеч.

Към апела се причислиха и медиците от столичната ВМА.

„ Повече от 8 месеца медицинските екипи са на първа линия против COVID-19. Но тази линия стартира да се пропуква...

За нас това са месеци на безрезервност, безсънни нощи, спешни обстановки, физическо и психическо безсилие. Но и месеци на признателност и наслада с всеки изписан пациент, преборил болестта.

Точно тези месеци ни дават вяра и мощ да продължим напред. Но знаем, че без вашата помощ, няма да се оправим!

ЧУЙТЕ НИ: Нека бъдем единни и виновни. Да се пазим взаимно, да пазим себе си, да пазим и фамилиите си! “, приканиха те.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР