И тази година Варна се включва в Световния ден на

...
И тази година Варна се включва в Световния ден на
Коментари Харесай

Поход и пикник крак Варна за Световния ден на ходенето

И тази година Варна се включва в Световния ден на ходенето, оповестяват от дирекция " Спорт " за Moreto.net.

Събитието се провежда от Българската федерация " Спорт за всички " взаимно с Община Варна и Министерството на младежта и спорта за 30-и следващ път.

Във Варна самодейността ще се организира на 8 октомври (събота) в местността Аладжа манастир . Сборният пункт е на последната спирка на автобусна линия №31 кв. " Виница " в 10.00 часа .

Организиран е пешеходен поход до Ковшак чешма. След дейното вървене за участниците на място се провежда пикник за отдих и изтегляне на лотария с награди.

Световният ден на ходенето е демонстрация от Държавния състезателен календар на федерацията за 2022 година по „ Програма за развиване на спорта за всички “ на ММС и е в осъществяване на Националната стратегия за физическа интензивност и развиване на българското население „ БУЛФАР’2021 - 2024 ”.

Тя има за цел да разпространява здравословния метод на живот посредством упражняване на най-лесно наличната и естествена физическа интензивност – ходенето.

Трасето и маршрутите за ходенето са налични за всички искащи без ограничаване във възраст, пол, равнище на физическа готовност, както и за хора в неравностойно състояние.

Националната демонстрация Световен ден на ходенето ще се организира в 15 общини от страната: Добрич, Варна, Велинград, Асеновград, Бургас, Плевен, Ловеч, Казанлък, Кюстендил, Враца, Габрово, Разград, Русе, Благоевград, София – Следствен отдел към окръжна прокуратура, р-н Панчарево, с. Лозен.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР