И тази година традиционният ретро парад в Бургас впечатлява малки

...
И тази година традиционният ретро парад в Бургас впечатлява малки
Коментари Харесай

150 атрактивни автомобила на ретро парад в Бургас


И тази година обичайният ретро церемониал в Бургас впечатлява дребни и огромни с атрактивни именити возила, които не могат да се видят всеки ден. 

В грандиозното събитие са показани 150 автомобили и мотоциклети от всички краища на България. Не липсват и посетители от Сърбия, Словения, Хърватска, Гърция и Румъния.

Вниманието на туристите през днешния ден притегля " Чайка " от 1972 година, излъскана до искра, трабант – амфибия и електрическа кола на Флинтстоун са измежду атрактивните оферти на майсторите – колекционери.

 

Топ атракция на тазгодишното издание е автомобил „ Piers Arrow “ от 30-те години на предишния век, който се демонстрира за първи път в Бургас. Тези коли са правени до Втората международна война за кралски дворове и държавни потребности. Към момента има две такива коли в Белия дом и една, която е била притежавана от най-дълго ръководещия монарх в историята на Япония-Хирохито. Собственикът Алберт Асилелов има едно от най-хубавите студия за реституция на американски коли в Източна Европа.

80-годишен трактор „ Ланц – Булдог “ (Lanz Bulldog), владеене на немски колекционер, Мерцедес кабриолет, доста рядка серия, реставриран в Хасково ще видят още феновете на ретро возилата, съобщи „ Булфото “.

 

Колекционер от Старозагорския ретро клуб е преустроил трабант в особено возило.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР