И тази година под патронажа на принца на Монако Алберт

...
И тази година под патронажа на принца на Монако Алберт
Коментари Харесай

Кои са най-новите бюти тенденции

И тази година под патронажа на принца на Монако Алберт II в Монте Карло се организира 16-ият Световен конгрес по естетична медицина. Конференцията мина под научния контрол на Световното сдружение за интердисциплинарна анти-ейдж медицина (WOSIAM) и предложи мощно интерактивна, стимулираща и мултидисциплинарна стратегия.

Група от български експерти кожни лекари и пластични хирурзи са участвали на конгреса. Сред тях е доктор Анелия Здравкова от Jewel Skin Clinic, съгласно която може да се каже, че българската дерматология е на международно равнище.

“Присъствах на сесия, на която на жена от азиатски генезис със мощно застарено лице, торбички под очите, увиснала кожа, бяха сложени 18 филъри без тя да придобие тип на свръхкоригирана. Т.е. тук се изисква майсторство и доста зависи от техниката на слагане. Това демонстрира и че не е значимо количеството, което се слага, а вярното място”, описа за Факти.бг доктор Здравкова.

Тя изясни, че самите филъри се развиват в посока да са по-безопасни и пречистени.

“Много се залага и на комбинираното лекуване - ботулинов протеин, който ни разрешава да релаксираме мускула при мимически бръчки, а за запълване на размера и за структуриране на лицето ни оказват помощ филърите”, изясни Здравкова.

Тя за първи път е участвала и на сесия, чийто предмет е бил смяната на мъжкото лице към по-женствено. Това може да бъде реализирано посредством разнообразни инжекционни техники в разнообразни зони на слагане на ботокс и филъри.

“На мен ми беше по-интересно по какъв начин да не се позволяват неточности при работа с мъжко лице да придобие женско лъчение, без това да е желано”, описа тя и добави, че дълго време в естетичната медицина сякаш смяташе, че мъжете са ваксинирани против белезите на времето и не се интересуват от методите, с които да противодействат на стареенето. А и множеството артикули и лечения за опазване младостта бяха ориентирани единствено към женската публика.

"Да, само че не щеш ли се появява по този начин наречената гънка на лъва, ситуирана сред очите, която придава по-сърдит израз на лицето. Клепачите стават „ паднали” и типът става изтощен. Появяват се бръчките на огорчението към устните, двойната брадичка, „ пачият крак”

Мъжкото лице губи размера си. Всички тези следи на времето, които придават нежелано и изтощено изражение. Допреди време мъжете, които като цяло, стояха на разстояние от естетичната медицина, през днешния ден от ден на ден посещават естетичните кабинети и се подлагат на бързо настоящи подмладяващи процедури.

Във Франция, мъжете съставляват към 14% от клиентите на пазара. Най-общо, те желаят корекции от типа на ринопластика, промяна на брадичката, само че постоянно и процедури за окосмената част на главата.

Без да пропуснем да отбележим, че мъжете са привлечени от ден на ден от естетичната медицина, изключително на лечения, които не изискват обезболяване, нито скалпел, нито спиране на ежедневните им занимания ", изясни доктор Здравкова.

Сред по-интересните демонстрации е било повдигането на дупе с хиалурон. “В Бразилия е доста известна тази процедура с импланти. Имаше показване на филъри от по 10 мл, т.е. 10 пъти повече от това, което е в спринцовката за лице. С слагане на 6-7 такива ампули демонстрираха повдигането”, описа кожният лекар.

Трайността на сходна процедура е сред 8 и 12 месеца, като зависи от метаболизма и интензивността на индивида.

"Повечето естетични клиники насочват вниманието си към по-малко инвазивните способи. Естетичната медицина претърпява огромен прогрес, а технологиите, като лазери, радиочестотни апарати и ултразвук се развиват и напредват с към 9.8% годишно. Развитие бележат и методите за ремоделиране на тялото – с към 13% годишно. Пазарът на апаратни естетични процедури за лице ще нарасне с към 7.3% до 2022 година, като ще доближи внушителната сума от близо 1.5 милиарда $ ", уверена е доктор Здравкова, базирайки се на огромно изследване, направено в края на предходната година от Transparency Market Research.

Не на прекомерно огромните устни

При младите дами има „ бум” на търсене на промяна на зона устни. Обемът им обаче би трябвало да бъде съотнесен към формата и размера на другите елементи на лицето. С възрастта устните губят плътността си, а цветният им силует се размива. Вертикалните бръчки и ъгълчетата на устните застават надолу, като придават печален тип на изражението. Филърите на основата на хиалуронова киселина за идеалното средство за възвръщане младежкия тип на устните, поучава кожният лекар.

Подходът в усъвършенствaне на контура на лицето би трябвало да бъде посредством „ профилопластика” - отстрани и в ¾ профил, за по-доброто установяване на пропорциите на другите лицеви детайли и по-естествения им тип след корекциите. Устните би трябвало да бъдат забелязвани, тъй като са красиви, а не тъй като са огромни. Инжектирането на хилуронова киселина е целесъобразно да се комбинира с лазерна процедура или пилинг за периоралната зона. Да се влияе върху овала на лицето, като се третира отпущането на кожата посредством радиочестотно моделиране. Поставянето на конци може да отговори на потребностите за лифтинг на лицето и шията, въпреки че пациентите най-често се опасяват от тази процедура, защото е по-инвазивна.

Ботулиновият токсин безпричинно се подминава от доста от пациентите, които от години се подлагат на лифтинг на зоната на челото и скулите. Ботулиновият токсин се съчетава с хиалуроновите инжекции, с цел да се усили и да се получи мускулна релаксация, която да придаде по-естествен и не толкоз под напрежение тип на мускулите.

За лифтинг на клепачите най-ефективни техники са Plexаr или Plasmage, които разрешават да се избегне хирургичната интервенция за поправяне на увисналата кожа, белези, и пигментни петна. (Този способ се основава на „ плазма фереза”, богата на йони и електрони сила, която изпарява безболезнено горния пласт на епидермиса).

Подчертаването и запълването на скулите, както и изпъването на темпоралните зони, постоянно е било настоящо с прилагане на хиалуронова киселина, като най-ползван неагресивен артикул, който има и хидратиращо деяние. Често се употребява и за корекции на носа (риномодулация), както и за корекции на брадичката.

Околоочните тъмни кръгове, в следствие от отмалялост се повлияват чудесно от добре подбрана хиалуронова киселина (с ниско наличие на вода, с цел да се предотврати отока и да се избегне изражението на горест и огорчение).

Нова област в медицината

Регенеративната медицина е нов метод за подмладяване в естетиката, която употребява нововъведения в меко-тъканното възобновяване - стволови кафези и растежни фактори. По всяка възможност, в България този способ ще навлиза постепенно поради високите цени.

Подмладяване на интимните зони

"Все повече се обръща внимание на интимното здраве и стремежът им за подмладяване на интимните зони. Има създадени специфични нови технологии за вагинално подмладяване, както и пилинг за най-деликатните елементи на тялото. Бяха разисквани разнообразни техники за слагане на инжекционни филъри, като от ден на ден се разисква приложението на тези филъри в региона на тялото. На форума бяха направени демонстрации за покачване на дупе, за повлияване на недостатъци в региона на гърдите като хлътвания и асиметрия ", описа тя.

"Специален акцент имаше и покачване на вежди и горен клепач. Направена бе проява на филъри, ботокс и уреди за неоперативна блеферопластика. Отново изключително внимание бе отделено и на периорбиталната област, добави доктор Здравкова.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР