И тази година отборът по математика на 125 СУ Боян

...
И тази година отборът по математика на 125 СУ Боян
Коментари Харесай

125 СУ „Боян Пенев“ с медали от Международното състезание по математика в Хонконг

И тази година тимът по математика на 125 СУ „ Боян Пенев “ се показа чудесно на математическото съревнование за купата на По Льонг Кук в Хонконг. В самостоятелното съревнование, в което участваха 128 възпитаници от целия свят, Ивайла Радкова и Симеон Дойчинов заеха трето място и завоюваха бронзови медали. В отборната конкуренция тимът на учебното заведение попадна в най-силната група с реализиран втори резултат - 9 от 10 точки. Даниел Иванов, Георги Пашалиев, Ивайла Радкова и Симеон Дойчинов получиха бронзови медали и купа Merit.

Световното съревнование по математика за средношколци до 14 години PMWC се провежда от фондация „ По Льонг Кук “ – една от най-големите благотворителни организации в Хонконг, и The Education University, като тимовете вземат участие в него по персонална покана на уредниците.

„ И тази година конкуренцията беше оспорвана, а дилемите – по-трудни от миналогодишните, само че нашите възпитаници още веднъж демонстрираха, че с изключение на познания, имат и мощен екипен дух. Гордеем се с тях и имаме вяра, че ще се показват ослепително и на идните до края на годинaта надпревари “, споделиха ръководителите на тима Мадлен Христова и Юлия Душкова.

По-рано този месец 125 СУ „ Боян Пенев “ взе участие с два тима и на Международното математическо съревнование BIMC 2018 в гр. Бургас, в което се показаха 167 тима от 30 страни. Отборът на учебното заведение за възпитаници до 7 клас завоюва следните награди: Тодор Недев, Виктор Попдончев и Димитър Лазаров - награди Merit. В отборната конкуренция тимът, в който взе участие и Павел Шияков, взе сребърни медали и купа за първи подгласници. Отборът за възпитаници до 9 клас беше показан от осмокласниците Ангел Райчев - сребърен орден, Мартин Димитров и Димитър Русев - бронзови медали, и Борислав Стоянов - премия Merit. В отборната конкуренция тимът завоюва бронзови медали и купа за втори подгласници.

Може да намерите повече информация за 125 СУ „ Боян Пенев “ на адреси www.sou125.com и www.facebook.com/125sou.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР