И тази година ансамбъл "Розова долина" от Карлово с художествен

...
И тази година ансамбъл "Розова долина" от Карлово с художествен
Коментари Харесай

Ансамбъл Розова долина с Гран при в Белград

И тази година отбор "Розова котловина " от Карлово с живописен началник и хореограф Мирослав Василев затвърди триумфите на българските сформира по света на влиятелен фестивал. Сънародниците ни се върнаха с две оценки от VI интернационален фолклорен танцов и музикален фестивал "Наградата на Белград ". Форумът се организира в сръбската столица и събра гении от далечни страни като Мексико, Тунис, Индонезия и доста други.
В рамките на фестивала ансамбълът е показал танцови постановки от няколко района - Шоплука, Западна България, Тракия и други Техни създатели са изтъкнати хореографи, само че журито най-вече се впечатлило от музикално-танцовата комбинация "Празник в Розовата котловина ". Тя е емблемата на състава и с помощта на нея той е завоювал оценките. Високата оценка е дало жури, формирано от необятен кръг експерти в музикално-сценичните изкуства - факт, който придава още по-голяма стойност на премиите, по думите на Мирослав Василев.
С над 45-годишна история, "Розова котловина " показва пъстрата палитра на българския фолклорен танц и печели аплодисменти по целия свят. През 2017 година ансамбълът и неговият живописен началник са удостоени със специфичната премия "Златна лира " от Съюза на българските музикални и танцови дейци за високи художествено-творчески достижения.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР