и стратегическо партньорство, което цели предоставянето на ефективно и достъпно

...
и стратегическо партньорство, което цели предоставянето на ефективно и достъпно
Коментари Харесай

Finance Academy и "Софтуни": Правим българите по-богати чрез обучение за инвестиции и лични финанси

и стратегическо партньорство, което цели даването на дейно и налично обучение в света на вложенията и персоналните финанси. " Софтуни " е една от най-големите просветителни организации в България, предоставяща кариерно развиване на хиляди специалисти в областта на цифровите специалности. Finance Academy е бързорастящ стартъп в областта на образованието, който цели да усъвършенства стандарта на живот на всички българи, посредством съвременни, интерактивни и на практика образования, предоставяйки познания на наличен език за водещите сфери на вложенията, персоналните финанси и стопанската система. Синергията сред двете просветителни организации напълно естествено води и до следване на обща цел - основаване на още нови благоприятни условия за повишение както на цифровата, по този начин и на финансовата просветеност на българите.
Основател на Finance Academy е Георги Захариев - антрополог по обучение, вложител и бизнесмен по предопределение, с над 7 години опит в бизнеса и нововъведенията. Кариерата му минава през позиции като Project Manager на Гугъл " Дигитален гараж " за България, цифров съветник, шеф " Бизнес развиване " в " Софтуни ". Основател е на една от първите компании за ръководство на парцели за краткосрочни наеми в България, основана преди повече от 6 години, като сега компанията ръководи персоналното му портфолио от парцели в София. Георги Захариев е част от управителния съвет на Асоциацията за туристически парцели и нововъведения, където споделя стратегически цели за развиването на туризма и България като съвременна бизнес дестинация. През последните 2 години е ръководещ сътрудник в Zahara Consult - консултантска компания, предоставяща бутикови услуги за цифров маркетинг и позициониране в областта на финансите, криптовалутите, блокчейн, NFT и софтуерните решения, с клиенти на 3 континента.
Реклама Как се роди Finance Academy?- Finance Academy се роди като план през март 2020 година по време на пандемията, породена от COVID-19. Ежедневно бях очевидец на хиляди истории по какъв начин българи губят работата си, не знаят какво ще се случи с тях в бъдеще, тъй като нямат спестявания и не могат да си обезпечат финансова непоклатимост и самостоятелност. По това време отговарях за стратегическите партньорства в " Софтуни " - най-голямата просветителна организация в България, и по този метод съм съдействал на стотици млади програмисти, цифрови маркетолози и дизайнери да стартират работа във водещи компании. В същото време обаче си зададох въпроса: " Защо нямаме налично, качествено и всеобщо обучение в областта на ръководството на персоналните ни финансови средства? ". България към момента е на относително ниски равнища на финансова просветеност по отношение на множеството европейски страни. Вероятно това се дължи на голям брой и сложни фактори, измежду които ниската успеваемост на държавното образование, където тематиката към момента е табу, незапознатостта на необятната публика с потребността от сходна просветеност и по-ниския стандарт на живот. Казах си следното: " Искам българите да живеят добре и да могат да си разрешат живота, за който мечтаят ". Звучи клиширано, само че когато го обвържеш с съответен проект и водещи лектори, се трансформира в действителност.
Свързах се с някои от водещите имена в сферата и дружно успяхме да създадем първата практическа онлайн стратегия за вложения и персонални финанси. Проектът стартира да действа дейно от декември 2020 година, след съвсем година подготовка, и до края на 2021 година достигнахме до над 4500 курсисти.
Какво отличава Finance Academy от обичайното обучение?
- Организацията залага на лектори практици, наличен език и практическо образование. Успяваме да предадем познания, които съгласно доста сполучливи хора са наложителни за реализиране на добър стандарт на живот. За нас е значимо да предоставяме информацията извънредно дейно и пълноценно, благодарение на образци, процедура и конкретика. На пръв взор тематиките звучат комплицирано, само че новаторският ни метод разрешава всеки човек, без значение от образованието, специалността и житейския си опит, да ги овладее и приложи в своето всекидневие. Истината е, че в България концепцията за персоналните финанси и разполагането със лични пари е тематика табу и хората постоянно се учат от грешките си, което им костват скъпо. Нашата задача е за всеки българин слагането на финансови цели и работа с персонални активи да бъдат също толкоз лесни, колкото боядисването на стената или наливането на масло в автомобила. Говорим за потребността от модерни познания като базова компютърна просветеност и притежаване на британски език да вземем за пример. При нас всичко е елементарно, бързо и разбираемо, без ненужни затруднения.
Всеки ли може да запише вашите образования?
- Обучението във Finance Academy е напълно онлайн и разрешава на всеки курсист да дефинира графика и темпото си. Във времена, в които стопанската система претърпява големи промени и би трябвало да се приспособяваме бързо и дейно, ние предаваме познания за създаване на финансова самостоятелност и основаване на дълготрайно благосъстояние, които всеки човек би трябвало да има. За мен най-голямото благополучие и валидация на потребността от такова обучение са десетките известия, които получавам персонално от възпитаници, студенти, работещи експерти и даже пенсионери, които ми пишат, че сме трансформирали живота им и ползват наученото всекидневно.
Реклама
Хубавото на нашия модел е, че всичко стартира с изцяло безвъзмезден курс, който среща курсистите с основите на вложенията и персоналните финанси. Всеки може да реши дали тематиката и методът, по който я представяме, са му забавни и потребни в границите на 1 месец. След това претендентите имат опция да продължат в цялостната стратегия, която събира над 130 часа лекции в границите на 5 месеца. Засягаме тематики като криптовалути, недвижими парцели, акции, персонални финанси, злато, ETF, налози и такси - на процедура всичко, от което имате потребност, с цел да изградите финансова самостоятелност, без да стартирате личен бизнес. Разработили сме характерни запаси без конкуренция в България, които курсистите ни употребяват за бързо и елементарно асимилиране на материята.
Колко детайлни са курсовете във Finance Academy?
- Ще ви дам образец. " Инвестиции в недвижими парцели " започва от базово равнище, в което се срещаме с парцелите като активи, разноски по покупко-продажбите и пресмятане на възвръщаемост от сходна инвестиция. След като преминем фундаментите, доближаваме до това по какъв начин да влагаме в недвижими парцели в Metaverse и посредством блокчейн, както и пресмятане на това какви опасности крие стопанската система върху ликвидността на парцела при положение на тежки стопански рецесии и по какъв начин да се оправим с тях.

Друго наше образование - " Инвестиции в криптовалути ", показва на процедура целия път, през който можем да преминем, с цел да проучваме разнообразни криптоактиви и планове от икономическа и софтуерна позиция. За задачата следваме доста ясни и точни базисни стъпки - по какъв начин се купуват криптовалутите, какви са типовете портфейли и по какъв начин работи криптоикономиката. Тук стигаме до равнище, в което даже организираме изцяло безвъзмездна конференция с някои от най-големите имена в света на криптовалутите и NFT, с цел да може повече българи да се срещнат с капацитета на тази сфера. Конференцията ще се състои онлайн на 26 февруари и в нея всички ще се допрян до водещи имена и марки от Съединени американски щати, Тайланд и България.
Какво е практическото приложение на знанията, които предлага Finance Academy?
- За нашите курсисти знанията бързо откриват приложение в всекидневието. Те съумяват с лекост да възнамеряват персоналните си разноски, да открият благоприятни условия за спомагателни приходи и да изградят изцяло обмисляне за основаване на дълготрайно благосъстояние. Участниците в програмата ни са измежду хората, които не се тормозят от рекордните равнища на инфлацията, тъй като получават съответни познания по какъв начин да се преборят с нея.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Политика 2 Компании 3 Градове 1 Свят 2 Политика 3 Компании 1 Градове 2 Политика 3 Компании Реклама Кои са водещите лектори в плана?
- Лекторите ни са огромната ни горделивост. Ние сплотяваме някои от най-големите и потвърдени имена освен в България, а и в целия свят с една обща задача. Лекторите в академията имат вяра в плана и го поддържат, тъй като осъзнават потребността от него. Наш преподавател е Пламен Моновски - най-младият изпълнителен шеф в историята на BlackRock - най-голямата компания за ръководство на парични средства в целия свят. Професор Даниела Бобева - съветник към Световната банка, учител с дългогодишна история и някогашен вицепремиер на България, както и създател на първия учебник по персонални финанси. Борис Павлов - създател и изпълнителен шеф на FlatManager, най-голямата компания в България за ръководство на парцели за кратковременен наем. Валентин Михов - специалист и съветник във Finexify, интернационален капиталов фонд за DeFi планове, Георги Вулджев - един от най-разпознаваемите млади икономисти в България и анализатор в EmergingMarketWatch, както и доста други специалисти и практици.
Какво следва след летящия старт на плана?
- Нашата визия включва всеки българин да мине през програмата ни по вложения и персонални финанси. Амбициозна цел, която дълготрайно ще усъвършенства качеството на живот на милиони. Както през днешния ден приказваме за цифровата просветеност като нещо, без което не можем да живеем, по този начин финансовата просветеност ще се трансформира във пиедестал, необходим за сполучлив живот на всички. Идеалният свят за Finance Academy съставлява България, в която всеки българин не е подвластен от ежемесечната си заплата, има спестени средства, пътува, когато пожелае и където пожелае, има портфолио от доходоносни активи, които работят за него в дълготраен проект и му носят пасивни приходи, и живее със стандарт на живот над средноевропейския.

В кратковременен проект създаваме още обучителни стратегии и курсове, които дават отговор на съответни потребности на нашите курсисти. Чрез партньорството сред SoftUni и Finance Academy ще се превърнем в хъб за вложители и бизнесмени и ще бъдем водещ мотор за българската стопанска система през идващите 10 години.
Иван Ненков, CEO и съосновател на SoftUniКакво е смисъла на Finance Academy като стратегически сътрудник на " Софтуни "? - Стратегическото партньорство сред " Софтуни " и Finance Academy сложи началото си върху един доста стабилен пиедестал, учреден на общи полезности и възгледи за развиването на образованието и подобряването на средата и живота в България като цяло. През годините " Софтуни " се трансформира в най-успешната просветителна институция в областта на IT и цифровите технологии, а Finance Academy е един извънредно упорит план, който цели да увеличи финансовата просветеност на българите, което ще е мощна причина за това да имат по-добър живот. Вярваме, че ще реализираме тази цел взаимно с помощта на опита на " Софтуни " в областта на образованието и силата и визията за развиване на финансовата просветеност в България, която има екипът на Finance Academy. Христо Тенчев, съосновател на SoftUniЗащо България има потребност от план като Finance Academy? - Обученията във Finance Academy способстват към фундаментален аспект в днешния ни живот, който, за жалост, множеството от нас не сме изучавали в учебно заведение - финансовата просветеност. Нещото, от което зависят нашата сигурност, независимост и стандарт на живот. Не единствено това, само че и най-новите трендове като навлизането на цифровите валути и опцията да участваме в международна финансова смяна на XXI век. Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама Светлин Наков, съосновател SoftUniКакъв проблем взема решение Finance Academy и каква е връзката с софтуерната общественост? - Финансовата, икономическата и капиталовата просветеност стават все по-голям въпрос от живота на българина, изключително измежду по-образованите, по-предприемчивите и измежду хората с софтуерни и новаторски специалности, които обичайно имат и по-висок стандарт на живот. Радвам се, че Finance Academy дава нов, по-прагматичен път към знанието за всеки с упоритости за вложения и финансова просветеност. Радвам се, че преподават специалисти от практиката, които изясняват капиталовия свят на понятен език, с действителни образци и проблеми от всекидневието и показват потвърдено работещи модели, принадлежности и изпитани техники. Радвам се, че академията построява стабилен финансово-инвестиционен пиедестал, обгръща и актуалните новаторски сфери като децeнтрализирани финанси, криптовалути, криптоактиви, NFT и децентрализирано финансиране. Обученията обръщат внимание на криптоинвестициите и трендовете при дигитализацията и трансформацията на финансовия свят.
Запиши се за безплатния иден курс на Finance Academy -, с който започва новият сезон на програмата по " Инвестиции и персонални финанси ". Очакваме те!
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР