“И при най-негативния сценарий за бюджета, ние ще се стремим

...
“И при най-негативния сценарий за бюджета, ние ще се стремим
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Ще се стремим към 3% бюджетен дефицит

“И при най-негативния сюжет за бюджета, ние ще се стремим към 3% бюджетен недостиг. ” Това съобщи в изявление за “Въпросите ” по ТВ1 лидерът на листата на коалицията  в Добрич Ивайло Мирчев.

Според него топката е била вдигната към ГЕРБ и политическите съперници са пресолили манджата, като са изопачили регулярен  отчет на Министерството на финансите, всявайки страхове за банкрут на страната и даже за смяна на валутния курс лев - евро. И е уверен, че създателите на тази спекулация са същите, въпреки и от разнообразни партии, както и създателите на заклинанията от предходната година, че без съветски газ не можем и ще сме на студено и мрачно през зимата.

Мирчев счита, че бюджетът ще бъде изправен пред съществени провокации тази година, само че чака данните за осъществяването му през първото тримесечие да покрият прогнозните. Той подсети, че “Демократична България ” и ГЕРБ-СДС са спрели всички рисковани оферти в бюджета в края на предходната година. По думите му, в случай че те бяха признати, дефицитът в този момент щеше да  е 10-11%.

“Демократична България ” може да подсигурява рационалните решения и непоклатимост на бъдещия парламент ”, сподели Мирчев. Той е уверен, че покачването на пенсиите е трябвало да бъде направено поради сериозното им закъснение през годините. И че страната би трябвало да си събере налозите от всички длъжници. Но още веднъж акцентира, че “коалиция ПП-ДБ ще направи всичко допустимо България да има  един доста уравновесен бюджет ”.

“Президентът все по-уверено марширува по ръба на българската конституция ”, сподели още политикът от ПП-ДБ. Той подсети, че Народното събрание е висшият орган на власт в страната и в края на предходната година то взе решение не за еднократна военно-техническа помощ за Украйна, а за непрекъснати старания. Президентът обаче съобщи, че до момента в който на власт е служебното държавно управление, повече няма да пращаме нищо.

Според Мирчев президентът има право да е русофил, путинофил или какъвто и да е, само че не и да насажда боязън, че надали не на следващия ден Русия ще направи десант у нас, нито има право да е срещу националния интерес. “Трябва както да сме на вярната страна на историята, по този начин и да модернизираме армията си ”, безапелационен е лидерът на Добричката листа на ПП-ДБ. И предизвести, че България е на път да загуби времето да модернизира армията си.

Той даде за образец старите МиГ-29, които Словакия съобщи на Украйна и получи от Съединени американски щати нови супермодерни хеликоптери, на цена ⅓ от цената им. Базирайки се на свои диалози като народен представител с украински представители, той е уверен, че нашите МиГ-29, които не летят и не можем да употребяваме, Украйна може да ремонтира и употребява.

По думите му, към момента можем да се възползваме и от американския  запас от 250 млн. евро, предопределен за България, в случай че решим да  предоставим остаряло руско оръжие на Украйна. “Ние сме най-големият склад за остаряло руско оръжие в Европа. И без значение от политическите боричкания, във връзка с националния интерес би трябвало да гледаме в една посока ”, съобщи Ивайло Мирчев.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР