И през тази година запазваме тенденцията за България като устойчива

...
И през тази година запазваме тенденцията за България като устойчива
Коментари Харесай

Ангелкова: България остава устойчива туристическа дестинация, нарушенията намаляват

И през тази година резервираме наклонността за България като устойчива туристическа дестинация и имам вяра, че с общи старания това ще продължи и през идната и идващите години. Това, което виждаме като наклонност от докладите на контролните органи, е, че нарушаванията по Южното Черноморие са намалели. Спазват се условията безусловно всички преместваеми обекти да бъдат заустени, съблюдават се главните условия към местата за настаняване, регистрира се и спад на закононарушенията като обири в курортите.

Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с контролните органи в Бургас, оповестиха от Министерството на туризма.
 Снимка 443927
Източник:

В диалога бяха разисквани междинните резултати от лято 2019 година, както и подготовката за летен сезон 2020. Домакин на срещата бе кметът на Община Бургас Димитър Николов, участваха и представители на Министерство на вътрешните работи, Комисията за отбрана на потребителите, Регионална инспекция за опазване на околната среда, РЗИ, Национална агенция за приходите, Морска администрация и други организации, както и представители на туристическия отрасъл.

В област Бургас 87 морски плажа са отдадени на концесия или чартърен. Нарушенията като цяло са по-малко по отношение на предходната година и се надявам и тази наклонност да продължи и идната година, осведоми министър Ангелкова. На нарушителите са наложени наказания в общ размер над 180 хиляди лева По данните на отрасловите контролни органи всички проби за чистотата на водата са посочили, че тя е с чудесно качество.
 За Ангелкова цените на шезлонга и чадъра са безумни
За Ангелкова цените на шезлонга и чадъра са безумни

До 20 000 лева санкция за джип в пясъка, закани се министърът

Н аблюдава се сериозен растеж на пренощувалите българи в местата за настаняване с 10 и повече кревати, като той доближава над 15 на 100, сподели министърът. Тя уточни, че курортът Слънчев бряг води класацията по брой на нощувките и туристите, като той основава и 20% от приходите от туризъм.

На база на сигналите, които сме получавали, са осъществени инспекции на редица хотели в комплексите Елените, Равда и Слънчев бряг, заяви още министър Ангелкова, като посочи, че повторните инспекции са посочили, че нередностите са навреме отстранени. В случаите, в които няма премахване на нередностите, са формирани актове и наложени съответните санкции.

Благодарение на поддръжката на премиера и на държавното управление са обезпечени 15 млн. лева за ограничения з а поощряване на проведения туризъм през реклама, сподели министърът. Тя благодари на кметовете на община Бургас Димитър Николов и на община Варна Иван Портних, че още от февруари месец се включиха при създаването и разискването на този специфичен механизъм.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР