И през 2023 година BMW M GmbH продължава разширяването на

...
И през 2023 година BMW M GmbH продължава разширяването на
Коментари Харесай

Новото BMW M3 CS

И през 2023 година BMW M GmbH продължава разширението на продуктовата си гама с изключително атрактивни специфични модели. Новото BMW M3 CS (среден разход на гориво: 10,4 – 10,1 л/100 км; CO2 излъчвания (комбинирани): 234 – 229 г/км съгласно WLTP, данни съгласно NEDC: -) в още по-интензивна форма въплъщава подчинения на пристрастеността към моторните спортове темперамент на сполучливите High-Performance коли в премиум сегмента на междинния клас. Интелигентната олекотена структура с голям брой съставни елементи от карбонов композит (CFRP), нарасналата мощ на мотора, характерните за модела настройки на окачването, извънредните дизайнерски детайли и целеустремено усъвършенстваното за прочувствено преживяване от динамичността съоръжение са съчетани с функционалността и пригодността за всекидневието на BMW Серия 3 Седан. Това дава на новото BMW M3 CS личен неповторим профил, който също по този начин подсигурява пуристко и очароващо на всеки километър M чувство на пътя.

И през 2023 година BMW M GmbH продължава разширението на продуктовата си гама с изключително атрактивни специфични модели. Новото BMW M3 CS (среден разход на гориво: 10,4 – 10,1 л/100 км; CO2 излъчвания (комбинирани): 234 – 229 г/км съгласно WLTP, данни съгласно NEDC: -) в още по-интензивна форма въплъщава подчинения на пристрастеността към моторните спортове темперамент на сполучливите High-Performance коли в премиум сегмента на междинния клас. Интелигентната олекотена структура с голям брой съставни елементи от карбонов композит (CFRP), нарасналата мощ на мотора, характерните за модела настройки на окачването, извънредните дизайнерски детайли и целеустремено усъвършенстваното за прочувствено преживяване от динамичността съоръжение са съчетани с функционалността и пригодността за всекидневието на BMW Серия 3 Седан. Това дава на новото BMW M3 CS личен неповторим профил, който също по този начин подсигурява пуристко и очароващо на всеки километър M чувство на пътя. Задвижващата идея на новото BMW M3 CS включва редови шестцилиндров мотор с мощ 405 кВт/550 к.с., осемстепенна трансмисия M Steptronic и интелигентното задвижване на четирите колела M xDrive. Тази композиция обезпечава ускоряване от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди и впечатляващо уверени динамични характерности. Новото BMW M3 CS ще се създава в лимитирана серия в завода на BMW Group в Мюнхен от март 2023 година Въвеждането му на пазара ще стартира през март 2023 година Най-важните райони за продажба на новия специфичен модел са Съединени американски щати, Германия, Англия и Япония.

По-висока мощ, по-ниско тегло, вълнуваща динамичност

По-висока мощ, по-ниско тегло – това е формулата, която обезпечава вълнуващите динамични характерности и извънредното лъчение на новото BMW M3 CS. То се задвижва от целеустремено осъвремененият вид на създадения за BMW M3/BMW M4 редови шестцилиндров мотор с технология M TwinPower Turbo и високооборотни характерности. Трилитровият мотор е и базата за елемента на BMW M4 GT3, което през 2022 година завоюва шампионата на DTM. Съответно и моторът на новото BMW M3 CS има доста софтуерни елементи, заимствани непосредствено от моторните спортове. Цилиндровият блок без гилзи е с структура Closed-Deck с рискова издръжливост и е приспособен за изключително високи налягания в цилиндрите. Цилиндровите стени с усъвършенствано тегло и стоманено покритие по технологията LDS (електродъгово покритие) намаляват загубите от търкане. Благодарение на извънредно високата си издръжливост към извъртане кованият колянов вал усъвършенства разгръщането на мощността и високооборотното държание на мотора. Сърцевината на цилиндровата глава е направена с технология на 3D щемпел. Това разрешава организирането на хода на охлаждащите канали по метод, който не може да бъде осъществен с стандартните процеси на леене на метал и е най-благоприятен за ръководство на температурата. Подобно на охладителната система, зареждането с масло също е проектирано за специфичните провокации при шофиране по спортната писта.

Редови шестцилиндров мотор с 405 кВт/550 к.с.

Благодарение на тези особености моторът на новото BMW M3 CS е поредно ориентиран към високи обороти и оптимално разрастване на мощността. Големият му капацитет разрешава оптималната мощ по отношение на BMW M3 Competition Седан с M xDrive (среден разход на гориво: 10,1 – 10,0 л/100 км; CO2 излъчвания (комбинирани): 230 – 228 г/км съгласно WLTP, данни съгласно NEDC: -) да бъде нараснала с 30 кВт/40 к.с. до 405 кВт/550 к.с. Повишението на мощността е обвързвано с неограничени качества във връзка с издръжливостта и е осъществено с целенасочени акомодации на технологията M TwinPower Turbo. В основата им е повишението на оптималното налягане на свръхпълненето на двата Mono-Scroll турбокомпресора от 1,7 до 2,1 бара и характерни за модела настройки на ръководството на мотора. Освен това характерните за модела тампони на мотора с по-висока неотстъпчивост обезпечават изключително стегната връзка на мотора със структурата на автомобила. Благодарение на това на всяко натоварване от страна на лидера се дава отговор с още по-спонтанни реакции на мотора и директно преместване на мощността към задвижването. Още сред 2 750 и 5 950 об/мин моторът на новото BMW M3 CS разпростира оптималния си въртящ миг от 650 Нм. Максималната мощ се развива при 6 250 об/мин, оптималните обороти на мотора са 7 200 об/мин.

Специфичните характерности на мощността се отличават с отмерено разрастване на мощността до доста високи обороти. То е съпроводено с прочувствен тон, който се генерира от двойната изпускателна система с клапи с електрическо ръководство, извънредно ауспухово гърне от исполин с усъвършенствано тегло и типични за М две двойки ауспухови накрайници, лакирани в черен мат. В режимите SPORT и SPORT+, които могат да бъдат определени за характерностите на мотора в менюто M Setup, акустичното наличие на задвижването се усилва до звукова характерност, безпогрешно въодушевена от атмосферата на спортната писта, която дейно инсценира промяната на предавките и обвързваните с това промени в оборотите на мотора.

Изключителна мощност, съвършено пренесена до пътя: осемстепенна трансмисия M Steptronic, M xDrive, Активен М диференциал

Двигателят на новото BMW M3 CS придвижва мощността си към осемстепенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic. Тя се ръководи от характерен за М селектор на трансмисията на междинната подпора, както и карбонови лостчета за превключване на кормилото. С интегрирания на селектора на трансмисията комутатор на Drivelogic лидерът може да въздейства на характерностите на превключването. Той има избор сред насочени към комфорт, спортни и усъвършенствани за спортна писта настройки. Сцеплението и пъргавината на новото BMW M3 CS се покачват от системата за задвижване на четирите колела M xDrive. С помощта на многодисков съединител с електронно ръководство мощността се разпределя безстепенно и изцяло изменчиво сред предните и задните колела. Оптимизираното смазване на многодисковия съединител обезпечава висока устойчивост на двойното задвижване даже и при нападателно шофиране по спортна писта. Благодарение на подаването на по-висока мощ към задните колела и в композиция с изцяло изменчивия Активен М диференциал откъм гърба системата M xDrive акцентира типичното за М чувство при ускоряване и динамично шофиране по завои. От менюто M Setup лидерът с изключение на базовата конфигурация 4WD може да избере и режима 4WS Sport, при която още по-висок дял от мощността се подава към задните колела. При деактивиран надзор на стабилността DSC (Динамичен надзор на стабилността) е разполагаем и режимът 2WD. Подаването на цялата мощ към задните колела и неналичието на стабилизиращи намеси обезпечава на опитните водачи изключително интензивно преживяване при шофиране.

Взаимодействието сред мотора, трансмисията и M xDrive обезпечава вълнуващи стойности на ускорението. Новото BMW M3 CS форсира от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди, ускорението от 0 до 200 км/ч лишава 11,1 секунди. Междинното ускоряване от 80 до 120 км/ч лишава 2,6 секунди (четвърта предавка) респективно 3,3 секунди (пета предавка). Максималната скорост на оборудваното с M Driver’s пакет BMW M3 CS е лимитирана електронно до 302 км/ч.

Окачване и надзор на стабилността със характерни за модела настройки, серийни Track гуми

Окачването на новото BMW M3 CS е в съгласие точно с характерността на мотора, автомобилната идея и салдото на тежестта. Освен това характерните за модела настройки на контрола на стабилността DSC и на M Dynamic Mode са целеустремено приспособени към особените условия при високо динамично шофиране по спортна писта.

Индивидуалната кинематика на окачването, както и характерният за модела камбър, амортисьори, спомагателни пружини и стабилизатори усъвършенстват прецизността на кормилното ръководство, преместването на силите на страничното ускоряване, реакциите на пружините и амортисьорите, както и воденето на колелата. Освен това със характерни за модела настройки са и амортисьорите с електронно ръководство на Адаптивното М окачване, електромеханичното кормилно ръководство M Servotronic с изменчиво предавателно число и интегрираната спирачна система на новото BMW M3 CS. Серийното съоръжение на специфичния модел включва M Compound спирачна система с лакирани по желание в червен или черен цвят спирачни апарати. Като алтернатива се предлага M Carbon керамична спирачна система. Нейните спирачни апарати се предлага с лаково покритие в Gold мат или червен цвят. Новото BMW M3 CS серийно се оборудва с ковани М алуминиеви джанти с извънреден дизайн с V-образни спици в цвят Goldbronze. Опционално тези М алуминиеви джанти се оферират и в черен мат. Олекотените джанти с размер 19 инча на предната ос и 20 инча на задната ос серийно са оборудвани с създадени особено за модела Track гуми с размери 275/35 ZR19 начело и 285/30 ZR20 откъм гърба. Като опция на този вид за спортната писта, по избор и без доплащане, се оферират High-Performance гуми със същите размери.

Олекотена структура с всеобхватно потребление на въглерод, усъвършенствана издръжливост на каросерията

Performance характерностите и извънредният темперамент на новото BMW M3 CS значително се дефинират и от всеобхватните и характерни за модела ограничения за олекотяване на структурата. Фокусът е подложен върху потреблението на съставни елементи от карбонов композит (CFRP) в екстериора и интериора. В допълнение към карбоновият покрив специфичният модел се оборудва и с челен похлупак, челен сплитер, предни въздухозаборници, корпуси на външните огледала, заден дифузор и заден спойлер от лекия високотехнологичен материал. Средната подпора, лостчетата за превключване на кормилото и интериорните лайстни също са направени от CFRP. Серийните M Carbon седалки вид „ корито “ също способстват за усъвършенстване на тежестта в интериора. Освен това изпускателната система на новото BMW M3 CS е по-лека с над 4 кг с помощта на крайното изпускателно гърне от исполин. Като цяло ограниченията за олекотяване на структурата обезпечават намаляване на тежестта с към 20 кг по отношение на BMW M3 Competition Седан с M xDrive. В моторния отсек на новото BMW M3 CS здравината на каросерията се покачва с пакета от опционални спомагателни греди сред ботушите на окачването, които също са с олекотена структура. Изработените като алуминиева отливка детайли сред ботушите на окачването са с геометрия с усъвършенствано тегло, като благодарение на математически модели са приспособени точно към въздействащите в разнообразни обстановки на пътя сили.

Ексклузивните дизайнерски детайли алармират за вълнуващата динамичност

Новото BMW M3 CS показва по-ярката си визия още на пръв взор с самостоятелни дизайнерски детайли. Ексклузивно за най-новия специфичен модел на BMW M GmbH се предлага лаково покритие на каросерията в цвят Frozen Solid White металик. Видимите карбонови повърхности на покрива и в региона на двата детайла на предния похлупак, на предния сплитер, предните въздухозаборници, М корпусите на външните огледала, задния спойлер и задната ризница, както и черните странични прагове и М хрилете са в обаятелен контрастност с новото лаково покритие. Като опция се оферират цветовете Signal Green solid, Brooklyn Grey металик и Black Sapphire металик. В предната част изпъква BMW бъбрековидната решетка без рамка с усъвършенствано тегло в изключително пуристки и насочен към моторните спортове жанр. Червените контурни линии и надписът „ M3 CS “ на двете хоризонтални пластини акцентира характерното за модела оформление. Също както предното, по този начин и задното означение на модела на задния похлупак е с черна повърхнина и алена рамка. Друг изключително ослепителен акцент в предната част на новото BMW M3 CS са серийните BMW Лазерни светлини. Както при посрещане при отключване на вратите, по този начин и при задействани къси и дълги светлини те светят не в бял, а в жълт цвят, с което припомнят за сполучливите GT спортни коли.

M Carbon седалки вид „ корито “ с извънредни повърхности и шевове

В интериора на новото BMW M3 CS съсредоточената наслада от шофирането и ориентираният към оптималната динамичност кокпит на състезателен автомобил са комбинирани с съвременни цифрови технологии и извънредни дизайнерски детайли. Водачът и пасажерът до него седят на серийни, завършени характерно за модела M Carbon седалки вид „ корито “. Те са с електрически настройки и затопляне и са оборудвани с интегрирани подглавници, както и осветено означение на модела. С това те основават неповторимо комбиниране сред чувството от моторните спортове и комфорта при дълги пътувания. Тяхната структура с усъвършенствано тегло се дължи на потреблението на CFRP в структурните детайли на седалката и облегалката, както и в присъщите отвори в региона на страничните бордове и под подглавниците. M Carbon седалките вид „ корито “ на новото BMW M3 CS са с кожена тапицерия Merino и извънреден дизайн в цветовата композиция черно/червено с присъщи контрастни шевове. Дизайнът Bicolor се простира и на двете седалки откъм гърба. Както начело, по този начин и на втория ред седалки вратите са тапицирани изцяло с черна кожа. Олекотената междинна подпора е украсена с червен надпис „ CS “. Освен това серийното съоръжение на новото BMW M3 CS включва и М защитни колани с бродирани ленти в цветовете на BMW M GmbH, лайстни на праговете с надпис „ M3 CS “, таван в цвят антрацит, интериорни лайстни Carbon Fibre и M Alcantara волан с лостчета за превключване от CFRP и алена маркировка на „ 12 часа “.

Бутон Setup за самостоятелни конфигурации на автомобила

Специфичната за М система за ръководство включва бутона Setup на междинната подпора. Той разрешава пряк достъп до опциите за настройки на мотора, окачването, кормилното ръководство, спирачната система и M xDrive. Два самостоятелно конфигурирани разновидността на Setup могат непрекъснато да бъдат запаметени в композиция с желаните настройки на звука на задвижването, контрола на стабилността, автоматизираната функционалност Старт/Стоп и характерностите на превключването на осемстепенната трансмисия M Steptronic и по-късно да бъдат задействани с М бутоните на кормилото. Част от серийното съоръжение на новото BMW M3 CS е и системата M Drive Professional. Благодарение на това специфичният модел разполага освен с функционалностите M Drift Analyser и M Laptimer, които разрешават оценка и документи на уменията на лидера и динамичността по спортната писта, само че и с десетстепенния M Traction Control, който предлага идеалните предпоставки за амбициозна наслада от шофирането по затворени прави. Друга съставка на M Drive Professional е бутонът M Mode на междинната подпора. С него може да се въздейства на интензивностите на асистиращите системи, както и на индикациите на осведомителния екран и опционалния Head-Up. При BMW M3 CS разполагаем са настройките ROAD, SPORT и TRACK.

BMW Curved Display със характерни за М графики

Изживяването при шофиране BMW iDrive от най-ново потомство въз основата на BMW Operating Systems 8 в кокпита на новото BMW M3 CS включва и BMW Curved Display. Той се състои от 12,3-инчов информативен екран и надзорен екран с диагонал 14,9 инча под обща извита стъклена повърхнина, който е ориентиран ергономично към лидера, с цел да облекчи интуитивното ръководство с допиране. Графиките на осведомителния екран и показаните в типичния за М жанр наличия подкрепят съсредоточеното, насочен към динамичност преживяване при шофиране. Всички значими за пътуването данни за статуса на автомобила и настройките са подредени прегледно. В горната част се изобразяват типичните за М Shift Lights, в долната се виждат режимите на стабилизиращите системи, M xDrive и контрола на сцеплението. Върху началния екран на контролния екран могат да се изобразяват характерни Widgets с информации за определените сега настройки на автомобила, както и за налягането и температурата на гумите.

Висококачествени варианти за наслада от шофирането и комфорт във всекидневието

Функционалността на серийния BMW Live Cockpit Professional включва и навигационната система BMW Maps и BMW Intelligent Personal Assistant, както и Smartphone Integration, телефония с безжично зареждане и WLAN интерфейс. Като алтернатива се оферират BMW Head-Up екран със характерна за М графика и BMW Drive Recorder. Освен това новото BMW M3 CS предлага избор от удобни функционалности и асистиращи системи с явен фокус върху пуристката наслада от шофирането. Моделът серийно се оборудва с най-новото потомство удобен достъп, двузонова автоматизирана климатична апаратура, озвучителна система Harman Kardon Surround Sound, Контрол на дистанцията при паркиране, Предупреждение за удар начело, Предупреждение за овакантяване на лентата и Speed Limit Info. Като алтернатива се оферират алармена система, автоматизирано задвижване на задния похлупак, както и системите Асистент за шофиране и Асистент за паркиране.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР