И през 2021 г. инициативата #steniskanabala дава възможност на зрелостниците

...
И през 2021 г. инициативата #steniskanabala дава възможност на зрелостниците
Коментари Харесай

#steniskanabala 2021 обединява абитуриенти и родители в състезание по съпричастност между поколенията

И през 2021 година самодейността #steniskanabala дава опция на зрелостниците да дарят средства в поддръжка на зрелостници сираци, които не престават образованието си след 12-и клас във висше образователно заведение. Едновременно с това, тазгодишното издание е и самобитно съревнование по съпричастност сред поколенията. През 2021 година акцията е отворена и към всички, които към този момент са били зрелостници, напуснали учебната пейка, само че биха желали още веднъж да съпреживеят оня паметен миг на завършването и навлизането в живота, в това число  учители и родители. Организаторите са подготвили дизайн на тениски за приключилите приблизително обучение през всяка от декадите: 80-те и 90-те години на XX век и 00-те и 10-те години на XXI век. Всяка тениска е с присъщ знак на тези десетилетия.


Кой випуск от приключилите междинното си обучение в интервала от 1980 до 2021 година ще подари повече средства за стипендии, ще стане ясно в 8-то подред издание на благотворителната акция, осъществяваща се по самодейност на Мото-Пфое и подкрепена от Български Червен кръст и формалния логистичен сътрудник DHL Express Bulgaria. Щампата на тениската е повлияна от онлайн платформите, които учениците употребяват по време на отдалечено образование. Всичко значимо за програмата е качено на уеб страницата, както и самата поръчка на тениските.

Кампанията #steniskanabala 2021 е и положителен отговор на световната пандемия, която повлия всички аспекти на нашия живот, като образованието не направи изключение. Напротив, то е една от най-засегнатите сфери, с най-вече неясноти и промени. Учениците са изолирани един от различен, до момента в който са в отдалечено образование и е мъчно да се построи възприятието за единодушие и принадлежност към един клас, випуск, учебно заведение.



Интересът към самодейността #steniskanabala стартира надалеч преди оповестяването на новата акция. Цели класове зрелостници се свързаха с уредниците на благотворителната акция, с цел да научат по какъв начин могат да се включат в нея. Всеки един решил да помогне може да се включи като подари сумата от 30 или повече лв. посредством онлайн заплащане или с банков превод към посочената набирателна сметка – IBAN: BG30 UNCR 7000 1522 1567 04, BIC:UNCRBGSF, при УниКредит Булбанк АД. Както и да показа постовете на акцията #steniskanabala във Фейсбук, Instagram, Twitter, TikTok.

За седемте сезона досега самодейността сплоти 11 032-ма донори, с чиято помощ се набраха  общо 553 244 лв.. Така зрелостниците, които приключиха във випуските от 2014 до 2020 включително, осигуриха стипендии за висше обучение на 246 свои връстници, лишени от родителска грижа, както и в допълнение финансиране на 85 отлични студенти от всички бенефициенти до момента. Тениските – знак на акцията – пристигаха при тях с значимата благотворителна поддръжка на DHL Express Bulgaria, а посредством способената експертиза на БЧК Столична организация дарителската самодейност доближи до зрелостници, изгубили родители, които дават отговор на регламента на програмата.

Повече информация за самодейността и цялостни правила за образуване на стипендии и кандидатстване могат да бъдат открити на.
 Борисов разрешава изпращане на зрелостници - по специфичен протокол Борисов разрешава изпращане на зрелостници - по специфичен протокол
Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката ще изготвят протокол с противоепидемични условия за и...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР