И последният зелен коридор“ свърши ваксините. Центровете са затворени в

...
И последният зелен коридор“ свърши ваксините. Центровете са затворени в
Коментари Харесай

Последният „зелен коридор“ затвори - ваксините свършиха

И последният „ зелен кулоар “ свърши ваксини те. Центровете са затворени в очакване на реакция от страна на фармацевтичните компании.

Очаква се довечера да има нова доставка с 57 000 дози от препарата на AstraZeneca. На този декор имунизацията в трета и четвърта фаза продължава. Заделените ваксини са за хората от целевите групи. Обмисля се към този момент преболедувалите да получават единствено една доза, с цел да надградят имунитета си.  

Един от дребното градове, в които през днешния ден имаше " зелен кулоар " е Хасково. Сред последните, които пристигнаха да се ваксини рат е Красимир Гогов.

„ Затварянето на коридорите е огромно стеснение за всички. Най-вече, тъй като персоналните лекари би трябвало да поемат нещата в техни ръце ”, разяснява мъжът.

След изчерпването на 30-те налични дози от оксфордската ваксина, " зеленият кулоар " спря работа.

На множеството места в страната се вършиха имунизации единствено на хората, от  предпочитаните групи. В Пловдив стартира всеобщата имунизация на членовете на секционните изборни комисии.

„ По време на изборите ще минат доста хора през секциите и сме длъжни да запазим както нашето здраве, по този начин и здравето на близките ”, сподели Нина Ламбова, член на СИК - с. Малък чардак.

Членовете на комисиите се ваксини рат с препарата на Pfizer. За тях са заделени повече от 3000 дози. 

С новата доставка от AstraZeneca се чака " зелените коридори " да бъдат пуснати още веднъж, а с това да продължи и всеобщата имунизация.

„ Още през нощта ще ги закарат на нужните места. Направили сме организация ”, сподели министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът съобщи още, че отварянето на заведенията не значи, че пандемията е отминала и предложи спазването на ограниченията да продължи.

„ Март е сериозен. Аз постоянно съм казвал, че разгадавам на възприятието на самозапазване и интелигентността на българина ”, разясни Борисов.

Междувременно стана ясно, че в четвъртък Здравната комисия в Народното събрание ще прегледа настояването на Българска социалистическа партия за закупуване на съветската ваксина.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР