И последната опорка на кръга Капитал за разпространението на вестниците

...
И последната опорка на кръга Капитал за разпространението на вестниците
Коментари Харесай

Български пощи взима вестниците за 10 години

И последната опорка на кръга " Капитал " за разпространяването на вестниците у нас отиде в историята. С решение от през днешния ден Министерският съвет разпореди на " Български пощи " да вземат участие в дистрибуцията на печатните издания в страната в идващите 10 години.

Решението де факто значи, че страната ще бъде поръчител за естественото действие на пазара на разпростанението. То също по този начин поставя финален завършек на операциите, популяризирани в продължение на години от кръга " Капитал " на подсъдимия разградски необут Иво Прокопиев и медиите от мейнстрийма на задкулисието у нас, че имало монопол над разпространяването и по тази причина изданията, финансирани от олигарсите у нас, били на загуба

Опорката беше основана, с цел да се оправдае неналичието на читателски интерес към същите тези издания. Липса, която е реалност от години, а повода за нея е, че читателите от дълго време схванаха, че медиите на Прокопиев и сие им пробутват  единствено и само операции и лобистки текстове, правени под диктовката на притежателите им.

 За задачите на операцията и с цел да си построи облика на жертва - способ, който също употребява от години, същият този кръг стартира да популяризира и подправената вест, че депутатът и издател на " Телеграф медиа " Делян Пеевски имал присъединяване в разпространяването на печатните издания.

Лъжа, непочиваща на никакви доказателства и обстоятелства и лъсваща при обикновена инспекция в комерсиалните регистри, само че вършеща ролята на смокинов лист за олигарсите-издатели за неналичието на интерес към медиите им.

 Сега, когато страната към този момент пое персонално ролята на поръчител за разпространяването на печатните издания, това ще лъсне с още по-голяма мощ, а въпросът е по какъв начин към този момент същите тези олигарси ще изясняват, че има " частен монопол " върху дистрибутирането на вестниците.

Ето решението на Министерски съвет:

Правителството разпореди на " Български пощи " ЕАД да прави услуга от общ стопански интерес по разпространяване на периодически печатни издания на територията на цялата страна за период от 10 години, заяви пресслужбата на кабинета.

Мярката е ориентирана към поощряване на плурализма на печата и на свободата на словото. Възлагането на услугата по никакъв метод не попречва конкуренцията и не лишава опцията всеки икономически индивид да се договаря свободно с издателите или крайни пунктове за разпространяване.

" Български пощи " ЕАД подсигурява параметри на качество, свързани с равнопоставен достъп, навременно снабдяване, разпространяване на територията на цялата страна, се показва в прессъобщението.

Дружеството обезпечава равнопоставеност и досегаемост при ценообразуването за всички участници под формата на отстъпка от съответната корична цена: за издатели - 25 на сто; за търговци на едро - 35 на сто; за търговци на дребно - 15 на сто; за доставка на абонамент - 30 на 100 от каталожната цена на съответното издание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР