И последната инстанция на международното правосъдие потвърди доживотната присъда на

...
И последната инстанция на международното правосъдие потвърди доживотната присъда на
Коментари Харесай

Окончателно: Доживотна присъда за Ратко Младич

И последната инстанция на интернационалното правораздаване удостовери доживотната присъда на Ратко Младич, някогашен пълководец на босненските сърби през 1992 година - 1995 година, оповестяват международните организации. Той беше наказан за геноцид, закононарушения против човечеството и военни закононарушения, осъществени по време на войната в Босна.

Апелативната камара удостовери присъдата пожизнен затвор на господин Младич, се споделя в известие на основания в Хага Международен остатъчен механизъм за престъпните трибунали, който отхвърли жалбата на Младич, приет за отговорен в това число за геноцид, за ролята си в клането в Сребреница.

След доживотната присъда на първа инстанция от 2017 година, чуванията по обжалването започнаха през август предходната година след две отлагания от първичната дата през март - първо поради здравословното положение на Младич, а по-късно поради пандемията от ковид.

Адвокатите му желаеха от Апелативната камара оправдателно решение по обвиняването в геноцид в Сребреница, за което бе наказан на пожизнен затвор на първа инстанция, като се мотивираха, че виновността му не била потвърдена. Защитата не отхвърли, че " избран брой " босненски мюсюлмани в Сребреница са били убити, само че съобщи, че тези убийства са били последица от " възмездие " и не са били осъществени по заповед на Младич и той не е участвал на убийствата.
Снимка: Reuters
Прокурорите на собствен ред желаеха Младич да бъде наказан за геноцид и в общините Фоча, Котор Варош, Ключ, Приедор, Сански мост и Власеница.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР