и по нищо не личи, че тази тенденция скоро ще

...
Коментари Харесай

Седмични новини за енергетика: Как се става шеф в енергетиката; Топли се със слънце, "продавай" слънце

и по нищо не проличава, че тази наклонност скоро ще се обърне. Бизнесът още веднъж изиска обезщетения. Ако решение не се откри ще има всеобщо повишение на цените на стоките и услуги.

Например - реализирана цена на 15 септември на Българската самостоятелна енергийна борса стойност бе 301.73 лева./мВтч. Това е най-високото равнище от началото на този месец и второто най-високо в историята на търговията с ток в страната. Но все пак българската цена е измежду най-ниските - по-евтино е единствено в Полша.

Гаранцията за по-ниски разноски за ток са ВЕИ централи за лични потребности. Малките слънчеви централи за лично ползване от дълго време не са единствено мода. За доста хора те към този момент са нужда и късмет посредством избрана инвестиция да се снабдят с известна самостоятелност от локалното енергодружество.

Ако в Западна Европа и изключително в южните страни това е метод на живот, улеснен и подсилен от страната, у нас обстановката към момента наподобява друго изключително, в случай че решиш да продаваш остатъка на тока, който си създал на локалното енергодружество.

На този декор парадоксите в част от държавните сдружения не престават - за половин година да вземем за пример можеш да станеш. И по-точно - отхвърлен през март поради това, че не дава отговор на критериите, в този момент към този момент е позволен до финалния стадий на състезанието за нов член на надзорния съвет на едно от най-важните и богати държавни сдружения - Електроенергийният систематичен оператор. Няма обществена информация за това какво се е трансформирало в биографията, опита и квалификациите на Петър Петров за този къс интервал.

Но по информация на " Капитал " за разлика от предходния път в този момент той е съумял да показа нужната тапия, с цел да взе участие в управлението на ЕСО - предприятието, което е диспечер на производството на ток в страната, вноса и износа, разрешава или стопира нови вложения в бранша и не на последно място - заплаща милиони на притежаваната от Ахмед Доган Топлоелектрическа централа " Варна ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР