И Пловдив, и  Пазарджик са градове с големи традиции в

...
И Пловдив, и  Пазарджик са градове с големи традиции в
Коментари Харесай

Чудото „Хебър“ и защо Пловдив не успя да го направи

И Пловдив, и  Пазарджик са градове с огромни обичаи в мъжкия волейбол. Днес обаче обстановката в двата конкуриращи се в исторически проект прилежащи града е напълно друга. „ Хебър “ е новото знамение в българския волейбол и към този момент жъне победи и на европейската сцена, а пловдивският „ Локомотив “ на процедура не съществува на картата.

В „ Хебър “ се работи професионално и в това е огромната разлика, твърди Николай Николов.  Доскорошният национал е посетител на Кирил Донев в епизод 5 на „ Марица Подкаст “. Не става дума единствено за пари и бюджет, ключът към триумфа е в положителната организация, която в Пазарджик са построили, споделя Николов. Според него в по-малкия град е по-лесно да популяризираш този спорт и да му осигуриш финансиране в сравнение с в София или в Пловдив.

„ Подмладяването на националния тим не се направи по верен метод. Има нещо сбъркано и резултатите се виждат “, твърди Николай Николов и пита - за какво от федерацията освободиха  Николай Желязков след 3 месеца работа, а търпяха Силвано Пранди 3 години при същите резултати.

Ники обаче е оптимист, че положителните години на българския волейбол ще се върнат, в случай че повече градове поемат по пътя на Пазарджик и влагат в този хубав и обичан на доста генерации спорт.

Петият епизод на „ Подкаст Марица ” с посетител Николай Николов и водещ Кирил Донев започва на следващия ден от 19 часа. Слушайте и гледайте на уеб страницата, на страницата на и в каналите на медията в ,  и . 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР