И още веднъж за любовта ще поговори изкуството на Онник ...

И още веднъж за любовта ще поговори изкуството на Онник

Ако сте в Пловдив, не пропускайте изложбата И още веднъж за...

" И отново за любовта " ще " поговори " изкуството на Онник Каранфилян. Тази вечер в 17,30 ч. художникът открива коледна галерия в пловдивската изложба " Дяков ". Разгръща тематиката с цялата хубост, грациозност, сензитивност и гений, които носи - в офорти, сухи игли, литографии.

Авторът е ученик на Националната художествена гимназия „ Цанко Лавренов “, като от целия випуск получава пръв дипломата си „ отличие с хвалба “. След няколко години работа в ситопечатница приключва графика в Националната художествена академия в класа на проф. Стоян Стоянов - Течи.

Дипломната му работа съчетава за пръв път в историята на българската графика класическите техники на щемпел (офорт, суха игла, акватинта, литография, изпъкнал печат) с компютърна графика. Негова е и първата напълно основана цифрова графика, отпечатана на ръчна хартия „ Magniani “ в извънредно лимитирана серия от 20 отпечатъка.

Една от дипломните му работи е определена за Триенале на изкуствата в Осака `94 от жури в състав: Шигенобу Кимура - шеф на националния музей на изкуствата в Осака; Уилям С. Либерман - шеф на сбирка „ Жак и Наташа Гелман “ в Метрополитън музей, Ню Йорк; Тацуми Шинода - професор в Токийския университет на изкуствата, Токио; Ричард Станиславски - шеф на Музей на изкуствата, Полша.

Онник Каранфилян е единственият определен измежду 19-имата български създатели, показани с 81 графики.

 

Още за събитията в Пловдив през днешния ден четете в най-хубавия културен гид.

 

Източник: marica.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg