И обществените, и политическите нагласи очакват съставяне на редовен кабинет,

...
И обществените, и политическите нагласи очакват съставяне на редовен кабинет,
Коментари Харесай

Политолог: Пламен Николов е бил някакъв дребен търговец, ще го пързалят денонощно

И публичните, и политическите настройки чакат сформиране на постоянен кабинет, въпреки и с обществено непозната фигура за министър председател в лицето на Пламен Николов.

" Той е алтер его, другото лице на двойствената тактика на " ИТН ". Той е противоположността на Слави Трифонов и Тошко Йорданов. Посланието, което насочи – диалогичен, мек, консенсусен ", съобщи политологът проф. Анна Кръстева.

" Той е бил малък някакъв търговец, само че най-важното в този човек е, че въпреки всичко той се е занимавал и с просвета. Но няма никакъв политически опит. Този човек ще го пързалят непрекъснато ", разяснява от своя страна политологът Румяна Коларова пред Bulgaria ON AIR.

И въпреки да има предпочитание, поддръжката от другите партии към момента не е безапелационна. Развръзката зависи от предложенията за министри, а специалистите се надяват те да сплотят позициите на партиите.

" Не би трябвало да се приема помощта на ГЕРБ и Движение за права и свободи, а би трябвало да има постоянна и положителна поддръжка от партиите, които ще обезпечат смяна ", безапелационна е проф. Кръстева.

При вота в зала не е изключено гласове да дойдат от Движение за права и свободи - ход, който въпреки и нежелателен, не е неразрешен. Според анализаторите обаче е необходим баланс на устойчиво реформаторско болшинство.

" В момента има ясна преориентация към Слави Трифонов. Той би трябвало да потвърждава отдалеченост от тези добре познати олигархични мрежи ", счита Румяна Коларова.

На фона на различията с евентуалните сътрудници, поддръжка се чака от от левицата.

" Те стават от ден на ден и повече леви популисти, по този начин, че поддръжката на Българска социалистическа партия е естествена единствено, съгласно мен, те ще коства извънредно доста, тъй като Българска социалистическа партия ще загуби следващата порция от своите гласоподаватели ", счита Румяна Коларова.

Дори при поддръжка в пленарната зала остава въпросът какъв брой дълготраен ще е хоризонтът на новия кабинет.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР