И лозарите излизат на протест, за да защитят интересите на

...
И лозарите излизат на протест, за да защитят интересите на
Коментари Харесай

И лозарите излизат на протест

И лозарите излизат на митинг, с цел да защитят ползите на сектора си.

Национално съдружие на българските лозари събира недоволните пред президентството, след което шествието на лозарите ще се насочи към министерството на земеделието с гледище да се планува годишен народен бюджет за подкрепяне на лозаро-винарския бранш и десертните лозя.

Да се ползват справедливи и обществени критерии при разпределението на бюджетите за финансово подкрепяне на всички браншове в земеделието – това упорстват недоволните лозари. Според тях Лозарския указател би трябвало да бъде обновен, цифровизиран и обществен, а ограниченията за вложения в техника и нововъведения за лозарските стопанства би трябвало да бъдат работещи.

Производителите на грозде желаят още дейно, умело и съответно работеща администрация в интерес на земеделските производители, както и способен шеф на Изпълнителна организация по лозата и виното, който да се погрижи организацията да си извършва функционалностите, а точно надзор в лозаро-винарския бранш в директно взаимоотношение с Агенция митници и приходната организация.

Лозарите чакат от страната прецизен надзор на качеството на създаваното и продавано българско вино както и надзор на  вноса на винено грозде и вино от други страни.
По обявата работи: Николай Петров БНР подкасти: Младите с име Младите с име Неразказани истории
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР