И като заваля сняг, та цяла седмица. Затрупа села и

...
И като заваля сняг, та цяла седмица. Затрупа села и
Коментари Харесай

Война – всеки срещу всеки, ден след ден

И като заваля сняг, та цяла седмица. Затрупа села и паланки. Мъжете притичват до избата и носят каничка ракия и туршия. Сядат със съседите на сладка приказка покрай бумтящата печка. Мир, тишина и успокоение.

Не, не съм класик, пък и това е приказка от минало време. Днес даже бумтящата печка е непозволена, тъй като замърсява въздуха. Днес всички са нервни, злобни даже – не им стигат парите за дарове, годината не приключва по този начин, както са желали. Води се война—всеки против всеки, ден след ден. Предупредиха ни даже, че в 22 часа на Бъдни вечер е най-големият риск от инфаркт.

Народите се затварят в личните си черупки, фантазиите за обединявания се изпаряват. Всеки народ се приготвя за най-лошото. Така е преди война. Късат се мирни контракти, атентати взимат жертви. „ Родени в Европа джихадисти убиват европейци християни “ /цитат/. Европейските водачи се снишават. Български публицисти се карат кой е бил по-близо до атентата.

Разноцветни „ жилетки “ превземат улиците.

Говори се действително за нова международна война. Ракетите са ориентирани към всички направления. Все още водачите се срещат, целуват, само че по-често се разминават. Българите и гърците се усмихват пред камерите, а се ритат по кокалчетата за една тръба-турската.

У нас станахме очевидци на ефектен митинг – работодателите подвигат хората си—цяла армия- против депутатите, които са упрекнати в национално изменничество. Протестират и против задаващите се нараствания на промишления ток. Набързо де взема решение токът за бита да порасне с 10-15 на 100. Вдигат цената на хляба и месото. Какъв риск имаше в 22 часа на Бъдни вечер?

Премиерът сподели добър звук и поздрави Сергей Станишев за преизбирането му за президент на ПЕС. Което не попречи на пропагандата да назова Станишев „ манекен на джендър-левицата “. Или да опише новия му първокласен дом, за „ наслада “ на последователите му.

Бойко поздрави Сергей, само че не го направи Корнелия Нинова- “чакала позволение от бюрото “.Тя подозирала Станишев в скрит план с Бойко. Затова министър председателят побързал с поздравленията. Като че ли спазването на положителния звук изключва подливането на вода на политическия съперник.

Корнелия не поздрави Сергей, само че го направи Калоян Паргов-лидерът на софийската организация на Българска социалистическа партия и даде образец за държание и жанр в политиката. Нямал кого да пита, тъй като шефът на ПЕС членува в столичната организация. Никой нищо не може да му каже. Наблюдавам от дълго време Паргов, който последователно се трансформира във втория човек в БСП- не поради поста си, а поради аргументираните си позиции по разностранни теми—от проблемите на столицата до национални и интернационалните. Той не влиза в спор с управлението, само че се отличава внезапно от младоците в управлението, които повтарят казаното от Корнелия като свое мнение. Паргов не е бегач на къси дистанции, а маратонец и има бъдеще, стига да не го намразят за това.

Наблюдавам от дълго време и Влади Горанов. В сериозни моменти за ГЕРБ, като да вземем за пример оставките на премиера, Горанов внимателно заема позиции, които не подхождат на поста му на министър на финансите. Възможно е това да е било видяно и от други, по тази причина не съм сюрпризиран, че му се случи абсурдът с жилището, в който живеел без да заплаща наем.

Бойко Борисов може да се подразни от въпроса за „ войната “ с президента Радев, само че е реалност, че против президента се води пропагандна война. Като „ война “ се дефинират офанзивите против Десислава Радева. Президентът бива именуван „ празнословец “ и други сходни. Естествено беше да се появят по-късно социологически данни, че рейтингът на Радев е паднал с няколко %.

Малки войни се водят, несъмнено, и в самите редици на десница. Достатъчно е да се наблюдава разногласието сред експрезидента Плевнелиев и депутата Георги Марков. Примерът на Орбан е единствено мотив за любопитната дискусия.

Като изцяло изобретателен декор на тази пред коледна атмосфера се появиха и гей билбордове из цялата страна. Било част от осведомителна акция. Знаят хората, по кое време о ней-подходящото време за сходна акция.

Жертва на злобна акция стана и Гришо, тъй като нямало да взе участие на шампионата в София, а това означавало, че не е родолюбец. Подигра му се и самият министър на спорта. Не схващат ли тези хора, че Григор не може да назове същинската причина за нежеланието му да играе тъкмо в този момент пред наша аудитория. Спомнете си по кое време Бербатов отхвърли да играе за националния тим. Когато не беше в най-хубавата си форма и не му вървеше футболната кариера. Естествено е, че би желал родната аудитория да му се радва, а не да го съжалява. Това е надълбоко вътрешен претекст и не се споделя обществено. Не е ли в същото състояние в този момент и Григор?

А по въпроса за „ единението “ се изрече и уважаемият политик Осман Октай. Като се присмя на тъй наречените „ учени “,той стига о извода, „ че единението е знаме на комунизма “. Достатъчно е да прочете, че задачата на създателите не е да сдобрява към обстоятелствата от близката история, а единствено в името на бъдещето и задачите, които да подобрят живота на нацията. Но кой кого да чуе в сегашната „ блъсканица “ /по Радичков/.

За коледните пожелания


Бях поискал на Българска национална телевизия да продължи с измененията, а на БТВ да стартира промени. Като удостоверение на тези пожелания предлагам да се види по какъв начин утринното предаване в празничните дни по Българска национална телевизия, водено от Георги Любенов е към този момент доста по-интересно за гледане от това на дамския състав по самодоволната БТВ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР