И електричество, и газ са покрити от настоящите компенсации. Всички

...
И електричество, и газ са покрити от настоящите компенсации. Всички
Коментари Харесай

Лорер: И електричеството, и газта са покрити от компенсациите от правителство

" И електричество, и газ са покрити от актуалните обезщетения. Всички проблеми в обществото са адресирани оптимално бързо. Програмата за обезщетения за газ е 140 млн. лв. за декември и януари. Надяваме се по този начин потребителите да имат спокойна зима. Приоритетите ни са в образованието - безвъзмездни детски градини, ясли, училищен заплати с 25% над междинната, вложения в базова инфраструктура, енергетика, жп, пристанища. Също по този начин 710 лв. минимална работна заплата ". Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер в предаването " Офанзива " по Нова нюз.

Според него поетапният проект за ръководство на Коронавирус рецесията е доста ясно структуриран. " Ако се наложи сме подготвени да изпълняваме всички ограничения за равнище 4 по области ", сподели министърът.

Относно ББР той счита, че е належащо ново лице, което условно назовават " Нямате потребност от човек в ББР ". " Ще представим стратегия, тяхната продукция ", разгласи ориентирана към производителите на розово масло. Ще бъде обвързвана с той. И посочи, че доста му се желае българското зеленчуково произвеждане да нарасне доста, тъй като прибавя стойност към българското земеделие.

Лорер счита, че аргументите за вложенията би трябвало да са стопански, а не геополитически. Относно промените във Фонда на фондовете той показа, че с ББР ще работят доста близо и ще разпределят функционалностите си. " Една от функционалностите на Фонда на фондовете ще бъде да оказва помощ в ръководството на оперативните стратегии. Надеждата ми е, че лятото ще забележим и първия транш по Плана за възобновяване и резистентност.

По тематиката с ин хаус процедурите министърът акцентира, че те са корена на корупционните проблеми у нас. " Проблемът при тях е неналичието на одитен, правосъден и следователски надзор. Някои принадлежности ще бъдат изключвани, с цел да не се злоупотребява с тях. Министерството на нововъведенията разполага с към 6 милиарда за целия интервал - 6,7 или 8 години ", сподели още Лорер.

" Изключително значимо е за нас е тематиката за връзките със Северна Македония да бъде многопистова и да развиваме добросъседска стопанска система. Бързото напредване сред двете столици е нужна причина за нормализиране на икономическия оборот ". И увери, че осъществяването на новия бюджет ще бъде доста добре обезпечено финансово.

По думите му Македония няма да завърши процеса на присъединение до момента в който не подсигурява за правата на българите.

" Ако вложителите имат ясното чувство, че България се движи по пистата на правова страна, ще бъде най-сериозното отпушване на вложения у нас ", показа той. И добави, че приходите в бюджета ще бъдат обилни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР