И двете страни – и ЕС, и Турция, стават мишени

...
И двете страни – и ЕС, и Турция, стават мишени
Коментари Харесай

Огнян Златев: На карта е поставена сигурността и на Турция, и на ЕС

И двете страни – и Европейски Съюз, и Турция, стават цели на терористични актове. В момента е належащо да сме единни пред тези закани.

Такова мнение изрази в студиото на „ Още от деня “ по Българска национална телевизия ръководителят на представителството на Европейска комисия в България Огнян Златев.

По думите му би трябвало да тръгнем с реалистични окачвания към идната среда на водачите на Европейски Съюз и Турция, тъй като на карта е сложена сигурността и на Турция и на Европейски Съюз.

„ Доказали сме, че можем да сме си взаимополезни “, уточни експертът.

По мотив позицията на Европейски Съюз по отношение на идната среща във Варна Златев уточни, че това е мощният метод, когато имаш терзания, да ги изкажеш на глас.

„ Факт е, че Европейски Съюз е обезпокоен от протичащото се в Турция “, счита още той, като добави, че южната ни съседка е значим сътрудник.

„ Честният и правилният метод е този – когато има терзания, с нашия сътрудник да си го кажем в лицето, а не да изиграем с недомлъвки “, съобщи специалистът.

Според Златев Самият факт, че тази намира се организира е знак за единната позиция, че този разговор с Турция би трябвало да продължи.

„ Срещата е значима и за двете страни. И двете страни могат да завоюват от провеждането на явен разговор “, разяснява той.

Ръководителят на представителството на Европейска комисия в България изрази увереност, че когато налице е явен разговор, диалозите са почтени и открити.

„ Не смятам, че сме в обстановка да вършим отстъпки един на различен “, уточни Огнян Златев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР