И досега няма подадени сигнали за нередности относно излизането на

...
И досега няма подадени сигнали за нередности относно излизането на
Коментари Харесай

БФБ след скандала с фирма Градус и Бойко Борисов: Не са постъпвали сигнали за нередности*

И до момента няма подадени сигнали за нередности по отношение на излизането на компанията за произвеждане на птиче месо " Градус " АД на Българска фондова борса (БФБ). Това показаха от БФБ в отговор на сложени въпроси от във връзка със - че компанията е заявила кух оборот, с цел да излезе на БФБ със повишена стойност.
Поставените от са следните:
1. Има ли стартирани инспекции заради подозрения за измами по отношение на продажбата на акции на сдружението за произвеждане на птиче месо " Градус " на Българска фондова борса? Ако отговорът е " да ", какъв е размерът на възможната финансова вреда?
2. Има ли открити нередности при продажба на акции на " Градус " на БФБ? Ако отговорът е " да ", какъв е размерът на възможната финансова вреда?
 България - първа по риск от завземане на бизнеса измежду 4 изследвани страни България - първа по риск от завземане на бизнеса измежду 4 изследвани страни
Страната ни е преди всичко по риск от завземане на бизнеса измежду четири страни, изследвани в границите на интернационален пилотен план...
3. Има ли подозрения за машинация при първичното предложение на акции на " Градус ", направено през 2018 година? Ако отговорът е " да ", за какъв размер на хипотетично ощетяване приказваме, както и кои са фирмите, купили акции?
4. Сезирана ли е прокуратурата, в случай че отговорът на някой от първите три въпроса е " да "?
5. Ще стартират ли инспекции след изказванията на господин Илчовски и ще бъде ли сезирана прокуратурата?
" Търгът по първичното-публично предложение на акции на " Градус " АД е извършен на 18 и 19 юни 2018 година при съблюдаване на всички законови условия и правила на БФБ. Допускането до търговия с акции на сдружения на контролиран пазар на БФБ, респективно на тези на " Градус " АД, става след утвърждението на проспект от Комисия за финансов контрол. Както все още на осъществяване на аукциона, по този начин и към сегашния миг в БФБ не са постъпвали сигнали за нередности, както и няма информация за инспекции по първичното-публично предложение на акции на " Градус " АД ", гласи отговорът на БФБ. Припомняме, че " Градус " излезе на борсата с акции за съвсем 80 000 000 лв. - 43 961 878 акции на цена 1,80 лева, като за сполучливо излизане трябваше да продаде най-малко 36 111 112 акции, което при минималната цена от 1,80 лева прави 65 000 000 лева - това се случи.
потърси и позиция на пенсионните фондове, защото господин Илчовски твърди пред " Капитал ", че те са купували акции на " Градус ". Към момента на издание на материала към момента няма публична позиция от Българската асоциация на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване.
 Бойко Борисов не желае да знае, само че е обезпокоен Бойко Борисов не желае да знае, само че е обезпокоен
Не го познавам, не желая и да знам. Подгрети манджи, остарели. Ще извадят кошаревски очевидци, платили са на хора. С такива думи премиеръ...
Междувременно от компания " Градус " оповестиха, че се обръщат към съда поради изказванията на Илчовски: " Във връзка с направени и публикувани погрешни изказвания от лицето Светослав Илчовски пред комисията за проверка към 45-ото Народното събрание и медиите, " Градус " АД осведоми, че ще заведе всички вероятни каузи против въпросното лице и ще сезира способените органи в отбрана на своите права и законни ползи за изнасянето и разпространението на погрешни изказвания от него. Те уронват престижа и накърняват положителното име на " Градус " АД, предизвикват на компанията и нейните вложители и акционери имуществени и неимуществени вреди, и дават погрешни и подвеждащи сигнали към пазара, на който се търгуват акциите на " Градус " АД, което може да се отрази отрицателно на тяхната цена ".
Реакцията на борсата
При отварянето на днешната сесия на контролирания пазар, където се търгуват акциите на " Градус ", с над 10%, само че все още на издание на този материал спадът беше частично наваксан - 7,1%, т.е. цената е 1,45 лв., откакто на старта на сесията беше 1,50 лв., само че в един миг стигна 1,40 лв..
На въпрос на дали няма да има прекъсване на борсовата сесия, от БФБ дадоха отговор, че такова няма да има.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР