И днес, въпреки поройния дъжд и почивния ден, лекари, медицински

...
И днес, въпреки поройния дъжд и почивния ден, лекари, медицински
Коментари Харесай

Врачани излязоха и в дъжда в защита на болницата

И през днешния ден, макар поройния дъжд и почивния ден, лекари, медицински сестри и жители на Враца излязоха на митинг в отбрана на съществуването на врачанската болница . Петдесетината протестиращи заградиха бул. “2 юни ” и стопираха придвижването , като задачата бе да се покаже сериозността на тяхната позиция .

За първи път от последните дни измежду протестиращите се прокрадна вяра за решение на проблема , която заключи доктор Емил Младенов, ръководител на синдиката “Подкрепа ” в здравното заведение във Враца.
 

“Предполагам, че двата почивни дни ще избистрят комплексното решение на казуса с врачанската болниц а, който изисква освен обезпечаването на заплати, а и изясняване на отговорностт а – кой носи виновност за неизгодните подписани и поддържани контракти, за насъбраните отговорности . Защото страната е мажоритарен притежател на сдружението, а шефът носи цялата отговорност . И мисля, че тези неща стоят в подтекста на цялостното решение на казуса със задлъжнялостта на болничното заведение и невъзможността да се изплащат заплати ”, сподели доктор Младенов.
 

В неделя, в 12.00 часа във Враца още веднъж ще има митинг и по този начин до решаването на проблема с МБАЛ “Христо Ботев ” – болничното заведение, която обслужва пациенти освен във Врачанска област , а и от целия Северозапад.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР