И днес продължават експертните разговори по приоритетите на бъдещо управление.Има

И днес продължават експертните разговори по приоритетите на бъдещо управление.Има ...

Продължават разговорите за бъдещия кабинет


И днес продължават експертните разговори по приоритетите на бъдещо управление.

"Има такъв народ" и "БСП за България" ще разговарят в парламента за борбата с корупцията, съдебната реформа и външната политика, в частност позицията за Република Северна Македония.

Това е поредната среща от серията разговори между експертите на различните формации, с които ИТН заяви, че ще преговаря. Миналата седмица бяха първите консултации между ръководствата на парламентарните групи за излагане визията за бъдещото управление на страната. На тях бяха поканени и ДПС, но не и ГЕРБ-СДС.

Със срещите на експертно ниво партиите се опитват да набележат най-важните си приоритети в различните сфери, сред които икономика, финанси, социална дейност.

Вчера съпредседателят на Демократична България Христо Иванов призова от парламентарната трубуна разговорите да се форсират и да има повече яснота какви са намеренията на ИТН. На последвала среща с Мая Манолова от Изправи се БГ! Ние идваме! бе казано, че има притеснения да не се прокрадне дългата ръка на ДПС или ГЕРБ в бъдещия кабинет, затова и било важно кои ще са имената в състава на правителството. Двете формации отново отбелязаха, че не очакват министерски постове.

Бел.ред.
И двете партии, и , обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?

Източник: fakti.bg