И днес повече слънце ще има преди обяд. Около и

...
И днес повече слънце ще има преди обяд. Около и
Коментари Харесай

Пореден ден с валежи и гръмотевици

И през днешния ден повече слънце ще има преди обяд. Около и след обяд над доста региони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има превалявания, съпроводени от гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Остават изискванията и за градушки. Максималните температури ще са сред 22° и 27°.

Преди обяд по Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има превалявания и гръмотевици. Ще духа до сдържан северен вятър. Максималните температури ще са 22°-24°. Температурата на морската вода е 19°-20°. Вълнението на морето ще бъде към 1 бал.

В планините повече слънце ще има също преди обяд. Около и след обяд над доста региони ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Остават изискванията за градушки.



Ще духа до сдържан вятър със северна съставния елемент. Максималната температура на 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра - към 9°.



През почивните дни и през първата половина на новата седмицата повече слънце ще има заран. След обяд и до среднощ ще се развива купесто-дъждовна облачност, тук-там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Остават изискванията за градушки.

По-масови ще са явленията през почивните дни и в понеделник, а във вторник - ще намалеят като обсег и активност. В неделя от северозапад-север, в Източна България - краткотрайно и от североизток, със мощен вятър ще нахлува по-хладен въздух и в понеделник температурите ще се намалят. През идващите дни вятърът ще отслабне, постепенно ще се затопля.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР