И днес максималните температури в повечето райони останаха много по-високи

...
И днес максималните температури в повечето райони останаха много по-високи
Коментари Харесай

Опасно време през почивните дни

И през днешния ден оптималните температури в множеството региони останаха доста по-високи от нормалните за края на май, в Сандански 33, в Пловдив 32. Но не мина и без следобедни превалявания, основно в Рило-Родопската област.

И на следващия ден оптималните температури в по-голямата част от страната ще са сред 28° и 33°, само че в северозападната половина, със мощен вятър ще нахлува по-студен въздух. Очакват се проливни превалявания и гръмотевични стихии, първо в Западна България, а след обяд - в централната част от страната.

Предупреждение за обилни количества и заплаха от градушки е оповестено в следобедните часове и през нощта против неделя в 12 области от страната.

И в планините, след обяд на доста места в масивите от Западна и Централна България, ще има превалявания и гръмотевици. Ще бъде и прохладно, ще духа до сдържан, по билата - мощен югозападен, по-късно денем - северозападен вятър.

По Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 21° и 26°. Температурата на морската вода е от 13° до 19°. Вълнението на морето ще бъде едва.

Не единствено у нас, в доста региони от Балканите, като се изключи южните, ще има превалявания и гръмотевични стихии. Причината – леден атмосферен фронт, който ще премине през полуострова.

И в неделя на доста места Западна и Северна България ще превалявания, локално интензивни, съпроводени от гръмотевични стихии и градушки. Там и дневните температури ще се намалят доста. В началото на новата седмица вероятността за следобедни валежи понижава.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР