i-Cristal за 16 пътници ще се движи изцяло автономно със

...
i-Cristal за 16 пътници ще се движи изцяло автономно със
Коментари Харесай

Пускат безпилотни маршрутки в Европа през 2023 г.


i-Cristal за 16 пасажери ще се движи напълно самостоятелно със скорост до 50 км/ч
(снимка: Mobileye)

Израелската компания Mobileye, дъщерно сдружение на Intel, разгласи, че започва производството на безпилотни електрически маршрутни коли дружно с транспортния оператор Transdev Autonomous Transport System (ATS) и производителя Lohr Group. Очаква се возилата да тръгнат по европейските пътища скоро.

Сътрудничеството планува транспортните средства да се вършат в заводите на Lohr Group, като в тях се вгражда системата за самостоятелно ръководство на Mobileye. Целта е транспортните средства да обслужват линии на всеобщия градски превоз в европейските градове.

Тестовете на самостоятелните маршрутки ще се проведат по пътищата на Франция и Израел. До 2022 година ще стартира производството на безпилотните транспортни средства, а употребата би трябвало да започва през 2023 година, заяви.

Производството на безпилотните маршрутки i-Cristal ще стартира до 2022 година
(снимка: Mobileye)

Превозното средство е получило наименованието i-Cristal. То ще се движи напълно самостоятелно, като ще обработва информацията, получена посредством два самостоятелни канала – система от камери и композиция от радари и лидари. В маршрутка от този вид ще могат да се возят до 16 души. Колите ще се движат със скорост до 50 км/ч.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР