И аз от много време пиша колко вредна за своята

...
И аз от много време пиша колко вредна за своята
Коментари Харесай

Корнелия Нинова е точно това, което БСП днес заслужава

И аз от доста време пиша какъв брой нездравословна за своята Партия, за левицата, за левите хрумвания и за България е Корнелия Нинова

Разликата сред мен и голям брой други коментатори е, че КН не е повода за протичащото се в Българска социалистическа партия, тя е следствието от протичащото се в Българска социалистическа партия.

Българска социалистическа партия е в тежка рецесия - политическа, идейна, нравствена и генерационна. Българска социалистическа партия получава последните, стопяващи се дивиденти от тогавашната Българска комунистическа партия - и възрастово (понякога чисто родово, дори семейно) и като носталгия.

При такава Българска социалистическа партия каква да бъде нейната председателка?

Българска социалистическа партия се оказва неспособна да роди никаква същностна концепция за България. При апетит за същинско, модерно, младо и взряно в бъдещето ляво, Българска социалистическа партия е запушила с големия си, алцхаймеровски организъм всякаква опция за лявост в България. Тя се мъчи да се навре в някакъв домодерен шовинизъм, навлича русофилски дрешки при изискване, че ползите на Русия през днешния ден фрапантно се разминават с българските национални ползи.

Вярно е, че в никакъв случай не съм разбирал Българска социалистическа партия, само че знам, че тя не пропуща да пропусне и най-малкият късмет за влизане в крайник с Третото десетилетие на Третото хилядолетие.

А едно най-много не мога да схвана в Българска социалистическа партия - младите в нея. Те или са млади единствено на години, а другояче са на към 65 - 70 години като политически нрав, или не смеят да се преборят вътре в своята партия за утрешния ден на партията си. Така и ще си остареят без да се сборят най-малко един път като хората с паркинсоновата политическа болест в Българска социалистическа партия. Е, някой от тях в миналото ще може и парламентарен арбитър да стане като една качествена персона в Българска социалистическа партия, която цялостен живот бе на втори позиции и нито един път не направи нещо, с което да остане в историята на партията си... Може в персонален проект това да е било сполучлива тактика, само че не и в политически проект....

Така че и младите в Българска социалистическа партия си заслужават Корнелия Нинова. Тя ще им съсипе политическите кариери. Тя, КН е разрушител на обещаващи политически кариери. Корнелия Нинова е тъкмо това, което Българска социалистическа партия през днешния ден заслужава.

Така ѝ се пада. На Българска социалистическа партия естествено. Щом е паднала в лапите на Корнелия Нинова...

Проф. Николай Слатински
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР