Hyundai Motor затвори завод в Улсан, Южна Корея, след като

...
Hyundai Motor затвори завод в Улсан, Южна Корея, след като
Коментари Харесай

Голям удар по Hyundai Motor заради коронавируса

Hyundai Motor затвори цех в Улсан, Южна Корея, откакто чиновник на компанията е болен от ковид, съобщи Reuters.

Извънредната мярка, която към този момент докара до проблеми с веригата на доставките и на други компании от страната, ще засегне производството на SUV моделите Palisade, Tucson, Santa Fe и Genesis GV80, осведоми money.bg

Непосредствено след новината акциите на колоса се намалиха с 5%, а необятният борсов показател KS11 спадна с 3,3%. На фона на проблемите с производството в Южна Корея, Hyundai към момента изпитва и усложнения поради Китай, защото прекъсването на производството докара до дефицит на разнообразни авточасти.

Само през днешния ден в Южна Корея са открити 256 нови случая на болестта, с което общият брой на инфектираните надвиши 2 хиляди души. Болестта сътвори проблеми и за компании като Samsung, които трябваше да спрат елементи от производството и да изпратят чиновници в домашна карантина.
Пред същото е изправена и Hyundai.

"Компанията също сложи под карантина чиновници, които са влезнали в непосредствен контакт със инфектирания, и са подхванати ограничения за тестването им за ковид ", показаха от автомобилния производител. Освен тези дейности, заводът ще бъде обезпаразитен, като към този момент не е ясно по кое време ще възобнови производството.

В Улсан Hyundai има четири завода, които създават по 1,4 млн. транспортни средства годишно, което се равнява на 30% от световната продукция на компанията. В града за нея работят над 34 хиляди души.

В края на предходната седмица Samsung затвори завода си в Гуми, защото един от чиновниците ѝ е дал положителни резултати за болестта, само че индустриалната мощ възобнови работа в понеделник.

Korean Air Lines ще намали броя на полетите до Съединени американски щати през март, с цел да спре разпространяването на вируса. Компанията ще ревизира температурата на пасажерите преди да се качат в самолетите ѝ, като границата е 37,5 градуса.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР