Hyundai Motor представи първия си електрически седан Ioniq 6, с

...
Hyundai Motor представи първия си електрически седан Ioniq 6, с
Коментари Харесай

Hyundai представи нов електрически седан, който ще се бори с Tesla Model 3

Hyundai Motor показа първия си електрически седан Ioniq 6, с който южнокорейският авто производител желае да завземе по-голям дял от пазара на електрически транспортни средства, доминиран от Tesla.

Ioniq 6 е един от над 31 електрически модела, които Hyundai Motor Group възнамерява да показа до 2030 година, с цел да обезпечи плануваните 12% от световните продажби на електрически автомобили.

Седанът на Hyundai ще разшири своята гама оттатък актуалните кросоувъри и SUV модели, с цел да се конкурира непосредствено с най-продавания седан Model 3 на Tesla.

Групата на Hyundai и Kia към този момент е вторият по величина снабдител на електрически автомобили в международен мащаб, като се изключи Китай, през първите пет месеца на тази година с общ пазарен дял от 13.5%. На първо място е Tesla с 22%, съгласно SNE Research.

Ioniq 6 ще бъде на цена в диапазона от 55 милиона до 65 милиона вона за пазара в Южна Корея (между 42 и 50 хиляди щатски долара).

Електрическият седан на Hyundai ще има пробег от към 610 километра, или с към 30% повече от кросоувъра Ioniq 5, настояват от Hyundai.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Real Cars SA (@realcarssa)

"Използваме еднакъв химически състав на батериите, само че увеличихме оптимално количеството кафези за всяка батерия, повишавайки доста енергийната компактност “, сподели изпълнителният вицепрезидент на Hyundai Ким Йонг Уа по време на представянето на новия модел.

Ioniq 6 ще се предлага в две варианти за акумулатори (53 и 77.4 киловатчаса) и ще стартира да се създава в завода Asan в Южна Корея по-късно тази година.

Ioniq 6 ще бъде разполагаем в Южна Корея тази година, а стартирането на пазара в Съединени американски щати се чака през първото тримесечие на 2023 година

Автомобилите, които тази година ще слязат от поточните линии, ще употребяват акумулатори от SK On на SK Innovation, а от идната година Hyundai ще употребява батериите на LG Energy Solution.

Hyundai разгласи проектите си за създаване на профилирани фабрики за електрически автомобили както вкъщи, по този начин и в Съединените щати, където Ioniq 5 и EV 6 на Kia дружно станаха вторите най-продавани електрически автомобили след колите на Tesla. Те изпреварват по продажби Mustang Mach-E на Ford Motor.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР