Hyundai Motor Group, в която влизат автомобилни марки Hyundai и

...
Hyundai Motor Group, в която влизат автомобилни марки Hyundai и
Коментари Харесай

Hyundai и Kia разкриха бъдещето си – то е водородно

Hyundai Motor Group, в която влизат автомобилни марки Hyundai и Kia, оповестиха своя проект за развиване, наименуван FCEV Vision 2030. В него се залага на интензивно развиване на колите с водородно задвижване, за които ще бъдат употребявани към този момент готовите технологии на концерна в тази област.
До 2030 година Hyundai и Kia би трябвало да създават общо 700 000 силови елементи на водород, като по едно и също време с това се възнамерява и развиването на технологията в други посоки. Едно от тях е слагане на водородно задвижване на дронове, плавателни съдове и строителни машини. В компанията са уверени, че технологията може да се употребява и отвън автомобилната индустрия, защото стопански е доста преференциална.

Като цяло Hyundai Motor Group счита да влага в новия си проект за развиване на водородни технологии към 6,7 милиарда $.В резултат на това, до 2030 година ще бъдат открити 51 000 нови работни места. Една от стъпките в тази посока е откриването на втори цех за произвеждане на водородни задвижващи системи. Той ще се намира в Чхунджу (Южна Корея).
Последният модел на Hyundai, задвижван с водородни кафези, е второто потомство на кросоувъре NEXO, което беше показано по-рано тази година. Моделът към този момент се предлага на пазара в Съединени американски щати, като цената му е 59 435 $. Доставките на първите коли от този модел са планувани за януари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР