Hyundai Motor Co представи първия си електрически седан Ioniq 6,

...
Hyundai Motor Co представи първия си електрически седан Ioniq 6,
Коментари Харесай

Hyundai Motor пуска на пазара първия си електрически седан

Hyundai Motor Co показа първия си електрически седан Ioniq 6, който съгласно южнокорейския авто производител ще му помогне да завладее по-голям дял от пазара на електрически транспортни средства, доминиран от Tesla Inc.

Ioniq 6 е един от повече от 31 електрически модела, които Hyundai Motor Group - включваща Hyundai Motor, сестринската компания Kia Corp и премиум марката Genesis - възнамерява да показа до 2030 година, с цел да си обезпечи плануваните 12% от международния пазар на електрически транспортни средства.

Седанът на Hyundai ще разшири гамата на електрическите автомобили оттатък актуалните кросоувъри и SUV, с цел да се конкурира непосредствено с най-продавания седан Model 3 на Tesla.

Hyundai и Kia към този момент са вторите по величина снабдители на електрически транспортни средства в международен мащаб, без Китай, в интервала януари-май тази година, с общ пазарен дял от 13,5%, който отстъпва единствено на Tesla с 22%, съгласно данните на компанията за следене на промишлеността SNE Research.

Цената на Ioniq 6 ще бъде в диапазона от 55 млн. вона (41 949 долара) до 65 млн. вона за южнокорейския пазар.

" Ioniq 6 ще може да се конкурира с Tesla в бранша на серийните електрически седани, като се имат поради конкурентните му цени и дългият пробег ", споделя Лий Дже-Ил, анализатор в Eugene Investment & Securities.

Ioniq 6 би могъл да употребява ценовата си политика на пазара на електрически седани, защото Tesla е нараснала цените няколко пъти, добави той.

Електрическият седан на Hyundai ще има пробег от към 610 км, което е с към 30% повече от кросоувъра Ioniq 5, обявиха от Hyundai.

" Използваме същата химия на клетките (на батериите), само че... увеличихме количеството на батериите във всеки пакет, което доста покачва енергийната компактност ", сподели Ким Йонг Уха, изпълнителен вицепрезидент в Hyundai.

Той ще се предлага в два разновидността на батериите - 53 кВтч и 77,4 кВтч - и ще стартира да се създава в завода в Асан, Южна Корея, по-късно тази година, обявиха от Hyundai.

Ioniq 6 ще се предлага в Южна Корея през тази година, а стартирането му на пазара в Съединени американски щати се чака през първото тримесечие на идната година, добави Hyundai.

Hyundai съобщи, че пуснатият на пазара тази година Ioniq 6 ще се доставя с акумулатори от SK Innovation SK On, а от идната година ще се употребяват акумулатори на LG Energy Solution.

Пускането на пазара идва, откакто Hyundai разгласи проектите си за създаване на профилирани фабрики за електрически автомобили както вкъщи, по този начин и в Съединени американски щати, където Ioniq 5 и SUV EV 6 на Kia дружно станаха вторите най-продавани електрически автомобили след колите Tesla и преди Mustang Mach-E на Ford Motor Co. /БГНЕС, Ройтерс

Сеул / Южна Корея
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР