Hyundai IONIQ 6 дебютира със силуета на новото време, отличен

...
Hyundai IONIQ 6 дебютира със силуета на новото време, отличен
Коментари Харесай

Всичко за ... Hyundai IONIQ 6

Hyundai IONIQ 6 дебютира със силуета на новото време, отличен пробег и новаторско вътрешно пространство

• Следващият напълно електромобил на Hyundai, планиран да дава същински особено преживяване на своите пасажери
• Батерия с потенциал 77,4-кВч е съчетана с аеродинамично изваян контур, с цел да обезпечи изчислен по WLTP над 610 км напълно електрически пробег с едно зареждане
• С изчислена съгласно WLTP консумация на сила под 14 кВч/100 км, IONIQ 6 ще бъде един от най- енергийно ефикасните електрически автомобили на пазара
• Съобразявайки се с потребностите на пасажерите, IONIQ 6 предлага ергономичен интериор върху междуосие от 2950 мм с целенасочени функционалности, които издигат преживяването от електрическата подвижност
• Двуцветно амбиентно осветяване със синхронизация на скоростта и самостоятелни настройки на динамичността на автомобила за възстановяване на персонализираното шофиране на IONIQ 6
• Платформата Electric-Global Modular Platform (E-GMP) на Hyundai за позволяване на 800V ултра-бързо зареждане от 10% до 80% единствено за 18 минути
• Налични са усъвършенствани системи за дейна и пасивна сигурност
• Hyundai ще разкрие филм за международната премиера на IONIQ 6 под концепцията „ Awaken Your World “

Hyundai Motor Company пусна на пазара дълго чакания IONIQ 6. Като нов модел от напълно електрическата линия на марката IONIQ, наборът от съвременни технологии, персонализирано пространство и функционалности и отличен пробег предефинират границите на електрическата подвижност.

IONIQ 6 обезпечава подобен напълно електрически пробег от над 610 км, според стандарта за Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP), както и ултра-бърза опция за неведнъж зареждане 400V/800V, станала допустима от новата платформа Hyundai Motor Electric- Global Modular Platform (E-GMP)., позната от сполучливия IONIQ 5. IONIQ 6 също по този начин има това, което може би е най-аеродинамичният жанр на Hyundai досега и набор от функционалности, които усъвършенстват цялостносот преживяване като двуцветно амбиентно, което може да се синхронизира със скоростта и да трансформира своите настройки, самостоятелни настройки на динамичността на автомобила и електрически деен звуков дизайн (e-ASD), подобряващи електрическата подвижност.

„ IONIQ 6 е идната амбициозна стъпка напред в тактиката на Hyundai за ускорение на прехода към електрификация и позиция на световен водач в електрическите автомобили “,
„ IONIQ 6 ще обезпечи неповторимо и характерно преживяване за водачи и пасажери, усъвършенствано по всевъзможен метод, с цел да предефинира електрическата подвижност “
г-н: Джехун Чанг, президент и основен изпълнителен шеф на Hyundai Motor Company

Персонализирано вътрешно пространство
IONIQ 6 се възползва от преимуществата на новата платформа E-GMP, с цел да обезпечи извънредно дълго междуосие от 2950 мм и избор от 20-инчови или 18-инчови колела. С впечатляващата обща дължина от 4 855 мм, ширинаот 1 880 мм и височина от 1 495 мм на IONIQ 6 му придават характерен грациозен и моден екстериор, който да го откроява измежду непрекъснато възходящия пазар на електрически коли.
„ IONIQ 6 е планиран да усъвършенства всекидневието ни като място за пробуждане на вашия капацитет “
„ Иновативният интериор е точно премислен като персонално пространство, усъвършенствано с най- новите технологии за основаване на безвредно, занимателно и преживяване при шофиране без никакъв стрес. Просторният интериор още веднъж съставлява стъпка напред за електрическите транспортни средства, в сходство с полезностите на нашите клиенти. “
г-н: Томас Шемера, вицепрезидент и основен маркетинг шеф на Hyundai Motor Company

Интериорът на IONIQ 6 е особено създаден, с цел да служи като комфортно и персонализирано укритие. Двуцветното амбиентно осветяване разрешава на водача да персонализира външния тип и чувството на интериора на кабината, като избира от набор от 64 цвята и шест авансово определени тематики. Режимът Speed Sync Lighting прибавя страст към шофирането, като трансформира яркостта на вътрешното осветяване на първия ред въз основа на скоростта на автомобила.

Опционалните седалки Relaxation Comfort на първия ред предизвикват свободното време посредством просто контролиране на ъгъла на седалката. В допълнение, всички негови седалки са особено създадени за напълно електрически модели и са почти 30 % по-тънки от тези в други стандартни модели, осигурявайки повече пространство за пасажерите. Налични са четири USB врата вид C и един USB порт вид A за възстановяване на удобството на клиентите.

Персонализираното шофиране на IONIQ 6 е в допълнение усъвършенствано от системата за конфигурация: EV Performance, която разрешава на лидера свободно да контролира усилието на кормилното ръководство, мощността на мотора, чувствителността на педала на газта и режима на задвижване. Шофьорите могат да основават многообразие от разнообразни комбинации единствено с няколко бутона, с цел да отговорят на самостоятелните си потребности.

IONIQ 6 разполага с e-ASD, технология, която прави електрическите автомобили по-вълнуващи и комфортни за хората. Оптималният тон, сходен на галактически транспортен съд, се прибавя към кабината, а текстурата на звука се трансформира според от положението на шофиране на автомобила.

„ IONIQ 6 свързва прочувственото доближаване на функционалността с естетиката “,
„ Отличителният рационализиран дизайн е резултат от тясно съдействие сред инженери и дизайнери, с захласнато внимание към детайла и насочени към клиента полезности в основата. Създадохме IONIQ 6 като модел, който предлага персонализирано място за всички. "
г-н Санг Юп Лий, изпълнителен вицепрезидент и началник на Hyundai Design Center.

Предоставяне на задоволително мощ и сила в остатък
IONIQ 6 се предлага с набор от задвижващи мотори и батерийни пакети, които дават отговор на потребностите на всеки клиент. Голямата батерия с пробег 77,4 кВч може да се комбинира със задвижване на задните колела (RWD) или задвижване на всички колела (AWD). Най-мощната версия, произвеждаща комбинирана мощ от 239 кВ и 605 Нм въртящ миг. Тази настройка може да форсира от 0 км/ч до 100 км/ч за 5,1 секунди.

IONIQ 6 може да се похвали с впечатляващ коефициент на консумация на сила. Консумацията на сила на общоприетата батерия с потенциал 53 кВч с 18-инчови гуми и мотор със задно задвижване се прави оценка на под 14 кВч/100 км, съгласно WLTP. Това прави IONIQ 6 един от най-енергийно ефикасните коли на пазара.

Архитектурата E-GMP на IONIQ 6 може да поддържа както 400V, по този начин и 800V мощ за зареждане, като общоприетото зареждане е 800V; може да поеме 400V зареждане без нужда от спомагателни съставни елементи или адаптери. Със зарядно устройство с мощ 350 кВ, IONIQ 6 може да зарежда от 10% до 80% единствено за 18 минути.

IONIQ 6, сходно на IONIQ 5 преди него, дава новаторска функционалност V2L, която разрешава на клиентите да зареждат всевъзможни електрически устройства — идеално за зареждане на потребности по време на спиране на електрозахранването, къмпинг или планове навън. V2L се задейства благодарение на разполагаем адаптер за аксесоари и влиза във външния порт за зареждане. В допълнение към външния електрически контакт има втори контакт под седалката на задния ред за зареждане на преносими компютри, телефони и други устройства.

Най-нова технология и функционалности
Модулното табло със сензорни екрани на IONIQ 6 интегрира 12-инчов напълно сензорен инфоразвлекателен екран и 12-инчов дигитален клъстер, който съдържа усъвършенствани технологии за усъвършенствано преживяване, което може да бъде персонализирано, с цел да отговори на всички потребности.

Информационно-развлекателната система на IONIQ 6 обезпечава картографиране на радиуса на пътешестване в действително време въз основа на настоящото положение на заряд. Свързаните автомобилни услуги на системата също оказват помощ при търсенето и планирането на най-хубавия маршрут.

Apple CarPlay и Android Auto наподобяват ужасно на този широкоекранен екран. Налична е поддръжка за голям брой Bluetooth връзки, тъй че две устройства могат да бъдат свързани с автомобила по едно и също време — едно за телефонни диалози и едно за стрийминг на музика. Осемте високоговорителя на първокласната звукова система Bose, в това число субуфер, са стратегически ситуирани в автомобила за висококачествено слушане. Навигационната система се предлага с актуализации на Bluelink® Infotainment/Map.

Усъвършенстваните системи за подкрепяне на лидера обезпечават високи равнища на сигурност
IONIQ 6 е оборудван със идващото равнище на Hyundai SmartSense, Advanced Driver Assistance Systems, осигуряващи сигурност и улеснение на пътя.

Highway Driving Assist II (HDA II) оказва помощ да се поддържа заложена отдалеченост и скорост от автомобила начело, когато се движите по автомагистрала и оказва помощ да центрирате автомобила в лентата по време на шофиране, даже и в завой. В случай, че автомобилът в профил се движи доста близо, той оказва помощ да се поправя пътя на автомобила, с цел да не бъде в заплаха. Ако шофирате над избрана скорост, държите кормилото и задействате мигачите, IONIQ 6 автоматизирано трансформира лентата в посочената посока.

Интелигентният круиз надзор (SCC) оказва помощ да се поддържа отдалеченост от транспортното средство начело и да се кара със скорост, заложена от лидера, като отразява научения жанр на шофиране на лидера. Когато SCC е неактивен, функционалността научава стила на шофиране на лидера. Когато SCC е задействан, функционалността кара автоматизирано, като имитира научения жанр на шофиране.

Разнообразие от функционалности за улеснение при паркиране вършат паркирането при разнообразни условия по-лесно от преди. Дистанционният образован помощник за паркиране II (RSPA II) оказва помощ за отдалечено паркиране или оказва помощ за отдалечено излизане от парко място посредством команди от дистанционно управление. В IONIQ 6 тази функционалност работи за паралелно, перпендикулярно и даже по диагонал паркиране.

Освен усъвършенстваните системи HAD II и интелигнетен круй надзор, IONIQ 6 разполага общоприетоо с просторен набор от системи за оптималната сигурност:
• FCA-JX (Front Collision Assist-Junction/Crossing): Автономна спешна спирачка с различаване на пешеходци/автомобили/велосипедисти и предварителна защита на конфликт в кръстовище/смяна на пътната лента
• LFA (Lane Following Assist): Система за интензивно поддържане на пътната лента
• LVDA (Leading Vehicle Departure Alert): Система за предизвестие при потегляне на автомобила начело
• DAW (Driver Attention Warning): Система за различаване на отмалялост при лидера
• HBA (High Beam Assist): Система за автоматизирано превключване сред къси и дълги светлини
• BCA (Blind Spot Collision Avoidance System): Система за следене на мъртвата точка с функционалност за предварителна защита на конфликт
• RCCA (Rear Cross Collision Assist): Система за следене на трафика зад автомобила с функционалност за предварителна защита на конфликт
• SEA (Safe Exit Asist): Система за следене за наближаващ автомобил и автоматизирано заключване на задните седалки
• SVM (Surround View Monitor): Система от камери с висока резолюция за обрисуване на 360 градусов преглед към автомобила с опция за подробен обзор
• PCA (Parking Collision-Avoidance Assistant): Система за следене мястото зад автомобила с спешно прекъсване
• BVM (Blind Spot View Monitor): Изобразяване на мъртвата точка на цифровото табло посредством визуализация на погледа от страничните камери на автомобила

Старт на произвеждане на IONIQ 6
IONIQ 6 е планувано да стартира произвеждане през третото тримесечие на 2022 година Графикът за стартиране на пазара ще бъде разгласен по-късно.

*Източник: www.hyundai.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР