Hyundai е подал заявление пред антимонополния орган на Турция за

...
Hyundai е подал заявление пред антимонополния орган на Турция за
Коментари Харесай

Hyundai увеличава инвестицията си в Турция

Hyundai е подал заявление пред антимонополния орган на Турция за закупуване на дял от 30% в локалната Hyundai Assan, в която към този момент има останалите 70%, съобщи Hurriyet. Миноритарният дял сега е благосъстоятелност на Kibar Holding.

Заводът на компанията в североизточната провинция Коджаели има индустриален потенциал от 230 хиляди транспортни средства годишно, като през 2019 година от тях са изнесени 150 хиляди От началото на 2020 година обаче експортът се сви с 10%.

По отношение на продажбите в самата Турция обаче, компанията заема четвърта позиция с съвсем 26 хиляди продадени автомобила от началото на годината, показват от изданието.

" Решението е опит да се употребяват ресурсите по-ефективно ", сподели ръководителят на Kibar Holding Али Кибар пред Bloomberg. Управляваната от него компания ще се насочи към вложения в други действия.

Само дни преди подаването на това заявление, цената за което не е известна, Hyundai закупи контролния дял в Boston Dynamics от SoftBank за 1,1 милиарда $. Причината за това е, че автомобилният производител ще употребява решенията ѝ, с цел да автоматизира още повече активността в заводите си и да създава самостоятелни возила.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР