Хю Лофтинг публикува първия си роман за английския лекар, който

...
Хю Лофтинг публикува първия си роман за английския лекар, който
Коментари Харесай

Какво да очакваме от Доктор Дулитъл с Робърт Дауни Джуниър

Хю Лофтинг разгласява първия си разказ за британския доктор, който приказва с животните, през 1920 година Оттогава доктор Джон Дулитъл е неизменима част от детството на съвсем всяко хлапе. Има го и във филми (включително два с Еди Мърфи), има го и в радио сериали, и в телевизионни продукции.

Днес, тъкмо 100 години след раждането си, лекар Дулитъл получава нова кино акомодация. Тя е дело на режисьора Стивън Гейгън, който съживява облиците от десетте книги, само че с акцент романа " Пътешествията на Доктор Дулитъл ".

Връщането на героя на екран обаче не е по никакъв начин лека задача. Всъщност, става известно извънредно предизвикателство за сценаристите Стивън Гейгън, Дан Грегър, Дъг Манд и Томас Шепърд. Причината е, че истинските текстове и истории преливат от типичния за началото на XX век колониален расизъм, за какъвто в киното през днешния ден място няма. Даваме единствено един образец.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Dolittle (@dolittlemovie) на Ное 27, 2019 в 1:14 PST

В истинската история един от основните герои е Бумпо - африкански принц, който оказва помощ на доктор Дулитъл и неговите другари животни. В подмяна докторът би трябвало да обещае, че ще избели лицето му... Няма по какъв начин тази история да бъде разказана през днешния ден, без някой да не бъде упрекнат в расизъм. Затова и сценаристите вземат решение да трансформират малко живота на доктора.

Така доктор Дулитъл (Робърт Дауни Джуниър) е вдовец с разрушено сърце, изгубил брачната половинка си преди седем години. Съсипан от тъга, той се отдръпва от докторската специалност и се затваря зад високите стени на имението си. Единствената му компания са животните, с които той поддържа връзка свободно на техните езици.
 Снимка 461863

Младата кралица на Англия - Виктория (Джеси Бъкли), се разболява тежко и Дулитъл се оказва единственият, който може да я избави. За да го направи, той е заставен да отплава към обхванат в мистичност остров в търсене на загадъчен лек.

Д-р Дулитъл се впуска в епично премеждие в компанията на самообявилия се за негов чирак - младежът Томи Стъбинс (Хари Колет), и на някои от най-доверените си животни: горилата Чи-Чи (Рами Малек), патицата Даб-Даб (Октавия Спенсър), щраусът Плимптън (Кумейл Нанджиани), полярната мечка Йоши (Джон Сина), както и папагалът Поли (Ема Томпсън).
 Снимка 461866

По петите на доктора потегля и злият кралски доктор доктор Блеър Бъдфлай (Майкъл Шийн), който има разпореждане да спре Дулитъл и екипажа му непременно.

По пътя Дулитъл среща остарели познайници и съперници, само че се сблъсква и с нови и много чудати създания, които съумяват да върнат духовитостта и куража му. Една от най-забавните срещи е тази с пиратския крал Расули (Антонио Бандерас), който от дълго време има зъб на Дулитъл и е подготвен да го накара да си заплати непременно.
 Снимка 461865

Доста прелестно сюрпризирани останахме от Антонио Бандерас и Майкъл Шийн, които въпреки и за относително малко време на екран, съумяха с лекост да изградят облиците на своите злодеи по брилянтен метод.

Робърт Дауни Джуниър обаче седи на екран необичайно. Личи си, че е вложил цялото си усърдие в странния сякаш британски акцент на доктора, само че сякаш не е съумял да вникне до дъно в комплицирания му облик.

Затова и единствено на няколко момента успяхме да осезаем присъщото духовитост на ексцентричния доктор. Шегите му с животните във кино лентата безспорно ще забавляват децата, само че мъчно ще накарат възрастните да се ухилен.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Dolittle (@dolittlemovie) на Окт 12, 2019 в 3:05 PDT

Във образните резултати " Доктор Дулитъл " също можеше да повече е в крайник с опциите на актуалните технологии. На моменти животните наподобяват по този начин като че ли гледаме " Хрониките на Нарния " - не че последният е неприятен, само че е сниман преди 10 години.
 Снимка 461864

Ако въпреки всичко желаеме да гледаме занимателен фамилен филм, който да ни накара да се отпуснем, без да се напрягаме ненужно с действието, новият " Доктор Дулитъл " е изцяло подобаващ за задачата.

Премиерата на " Доктор Дулитъл " е на 18 януари
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР