Хватката на силния в България отслабва на фона на наложените

...
Хватката на силния в България отслабва на фона на наложените
Коментари Харесай

FT: Борисов се бори за политическото си оцеляване след санкциите Магнитски

" Хватката на мощния в България отслабва на фона на наложените от Съединени американски щати наказания. Бойко Борисов се бори за политическия си живот на фона на митинги против корупцията и в навечерието на изборите ", написа лондонският ежедневник " Файненшъл таймс ".

Тема в обявата на авторитетното издание са наложените от Вашингтон наказания по закона " Магнитски ".

В текста е представен Христо Иванов, който дефинира глобите като " другарски жест " от Съединени американски щати.

" Дълго Борисов изглеждаше като непоклатимо геологично образувание в българската политика, употребявайки напън и боязън, с цел да знаят всички кой е мощният ", добавя още Христо Иванов.

Изданието дефинира действието на Вашингтон като укор за неналичието на антикорупционни механизми на Европейския съюз и бездействието му във връзка с това, което се случва в " личния му заден двор ".

Елена Йончева също е представена с думите: " най-големият въпрос в този момент е кого са подкупвали в държавното управление ".

Весела Чернева от Европейския съвет за външна политика споделя, че в този момент е значимо Брюксел да изпрати явен сигнал, че няма да си затваря очите за корупцията в България. " Тя нанася вреди на българското общество. И, почтено казано, не е добре за доближаването сред страните в Европейски Съюз. Заради нея догонването от страна на България става доста по-бавно ", споделя тя.

От " Файненшъл таймс " припомнят още за фотосите на нощното шкафче на Борисов, въздействието на Пеевски върху българските медии, което е послужило за одобряването на ръководството на Борисов, месеците на митинги и неуспехът да се образува държавно управление след парламентарните избори на четвърти април.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР