Хвърлянето на фасове в Гърция може да доведе до сериозна

...
Хвърлянето на фасове в Гърция може да доведе до сериозна
Коментари Харесай

МВнР напомни: За хвърлен фас в Гърция глобяват от 200 до 5000 евро

Хвърлянето на фасове в Гърция може да докара до сериозна санкция за нарушителите. Това припомнят от ситуационния център на Външно министерство във връзка идните пътувания по празниците.

" Изхвърлянето на фасове в околната среда може да провокира пожар и заради тази причина е безусловно неразрешено в Република Гърция. Основната санкция за това нарушаване е 200 евро, само че Наредбата за противопожарната защита (19/2020) планува ескалиращи санкции според от зоната, в която се прави това нарушаване (с нараснал риск от пожар) или в случай че то се прави редовно. В последните случаи санкцията може да доближи до 5000 евро ", показва се в известието им.

Има и безспорна възбрана за пушене в наличие на деца по 12-годишна възраст, припомня още ведомството. Ограничението важи както за всички коли.

" Глобата за тютюнопушене в наличието на дете под 12-годишна възраст в частен автомобил е 1500 евро, а в публичен – 3000 евро, като по едно и също време с това се лишава и свидетелството за ръководство на МПС за период от 1 месец. Важно е да се означи също, че свидетелството за ръководство на МПС се лишава и когато нарушаването е осъществено от различен пълновръстен пасажер в автомобила ", написа още в известието.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР