Хвърлихме! Цак-цак-цак и готово. Така жителка на Столипиново“ обясни как

...
Хвърлихме! Цак-цак-цак и готово. Така жителка на Столипиново“ обясни как
Коментари Харесай

„Столипиново“: Цак-цак-цак и гласуваме, много е лесно! Справяме се

Хвърлихме! Цак-цак-цак и готово. Така жителка на „ Столипиново “ изясни по какъв начин се е справила с машината в една от секциите на ОУ „ Пенчо Славейков “. До 18,30 часа дворът на най-голямото образователно заведение в квартала беше съвсем празен, само че малко по-късно се видя раздвижване. Млади и възрастни започнаха да прииждат, въпреки и на неголеми групи. По традиция кварталът означи най-ниската изборна интензивност в Пловдив и този избор не прави изключение. До 18 часа в 44 СИК, в която има 756 гласоподаватели, бяха дали своят вот едвам 60.

„ Не се затрудняват с машините. Не могат да четат, само че познават цифрите. А и всички имат мобилни телефони и това им оказва помощ да се оправят “, изясни пред „ 24 часа “ Магдалена Митова, ръководител на 48 СИК, която е в същото учебно заведение.

„ Хвърлихме (гласувахме – б.а.), доста е елементарно “, изясни жена на междинна възраст.

40-годишният гласоподавател Красимир Бонев е уверен, че би трябвало да се гласоподава и се надява на нещо по-добро. „ Наеми се подвигнаха, цените скочиха, всичко нарастна. Хората се опасяват да гласоподават, тъй като всеки гледа да хване кокала “, изясни той на кандидат-депутата Йордан Иванов, който беше пристигнал, с цел да види по какъв начин протича вота в квартала. „ Успех ви искам “, отговори той на Бонев и си потегли.

Застъпници и членове на СИК-овете пушеха на двора и обясниха, че изборна интензивност е ниска, тъй като „ Столипиново “ е празно. „ Всички са в Германия на гурбет, има и в Англия. Само лятото си идват “, изясни Митко Ангелов. Според него нямало кой да си продаде гласа в етническия квартал към този момент. „ С 20-30 лв. не се става богат. Ние по тази причина се записваме в СИК-овете, дават по 100-ина лв. “, добави той.

През това време пред една от изборните секции 67-годишната Мери Петрова чакаше да влезе и се чудеше какво ще се промени за нея и околните й, откакто гласоподава.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР