Huracán уверено по стъпките на предшественика си Gallardo, който е

...
Huracán уверено по стъпките на предшественика си Gallardo, който е
Коментари Харесай

От конвейера слезе 10-хилядният Huracán

Huracán решително по стъпките на предшественика си Gallardo, който е най-продаваното Lamborghini на всички времена с 14 000 създадени бройки. За малко повече от четири години на поточните линии тиражът на дребния бик от Сант' Агата трансферира границата от 10 000 екземпляра.

Юбилейният Huracán от модификацията Performante е оцветен в цвят Verde Mantis и има 5.2-литров V10 с атмосферно пълнене, който развива 640 к.с. и 600 Нм. Суперколата, поръчана от клиент в Канада, форсира от 0 до 100 за 2.9 сек. и подвига над 325 км/ч.

Huracán ще остане в произвеждане най-малко още няколко години (Gallardo се задържа на конвейера от март 2003 до декември 2013-а), само че първите елементи за наследника му към този момент започнаха да се появяват в профилираните издания. В изявление за американското сп. Car and Driver основният механически шеф на Lamborghini Маурицио Реджани разкрива, че идващият дребен модел на компанията ще продължи да бъде десетцилиндров.

"Защо да вършим нещо друго? V10 се трансформира в част от ДНК-то на марката. Имаме доверие на атмосферното пълнене и не виждаме потребност да понижаваме броя на цилиндрите до 8 или 6 ", споделя Реджани.

Инженерът загатва, че промени въпреки всичко ще има. Наследникът на Huracán най-вероятно ще получи някаква форма на електрификация, с цел да може да посрещне все по-строгите правила за екология и разход на гориво. Информацията удостоверява слуховете, че приемникът на Aventador също ще бъде хибриден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР