Хуморът на Стоянка беше точен, страшен, смешен, голям и неповторим”.

...
Хуморът на Стоянка беше точен, страшен, смешен, голям и неповторим”.
Коментари Харесай

Силвия Лулчева със силни думи за Стоянка Мутафова

Хуморът на Стоянка беше прецизен, заплашителен, комичен, огромен и неповторим”. Това сподели пред Нова телевизия Силвия Лулчева за Стоянка Мутафова.

Великата българска актриса умря през днешния ден на 97-годишна възраст. Културните среди и обществеността потънаха в тъга след загубата на Госпожа Стихийно злополучие.

„ Тя беше от тези извънредно интелигентни, четящи артисти. Нейният комизъм беше надалеч над ежедневното, злободневното, обикновеното. Имаше хирургическа акуратност в преценката си за хората и в отношението си към тях”, показа още Лулчева.

„ На последните ни срещи на снимачната площадка я предизвиках да споделя. Връщах я във времена, за които аз нямам никакъв спомен, тъй като не съм ги изживяла. Жалко, че нейните разкази за една България, която към този момент никой не помни, не са снимани.

Точно по тази причина нейната кончина е мотив да се замислим помним ли, да си дадем сметка заслужавахме ли я. Толкова огромна, толкоз изключителна, световна”, добави Силвия Лулчева.

„ Стоянка Мутафова и това цялото нейно потомство – на Калата, Кольо, Парцалев, Нейчо. Това бяха хората, които прецеждаха живота си през личната си конструкция и призма. Тяхната призма беше обърната към сатиричното, към рецензията на света. То не беше единствено хумореска за смешката”, уточни Калин Сърменов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР