Хуманитарна помощ пристигна в сирийската провинция Източна Гута, разкъсвана от

...
Хуманитарна помощ пристигна в сирийската провинция Източна Гута, разкъсвана от
Коментари Харесай

Хуманитарна помощ пристигна в Източна Гута

Хуманитарна помощ дойде в сирийската провинция Източна Гута, разкъсвана от конфликти сред проправителствени войски и бунтовници, заяви Червеният кръст, представен от Франс прес. Предишната доставка на филантропична помощ в понеделник беше прекратена поради бомбардировки. 13 камиона с 2400 кашона храна, който от понеделник чакаха отвън Дамаск, навлязоха в обсадения анклав:

" Има 13 камиона. Това са тези, които не можаха да бъдат разтоварени предишния път - в понеделник, на 5 март. Така че дойдоха през днешния ден, с цел да продължат с доставката. Обещаха ни доста скоро да дойде още филантропична помощ ", съобщи Моатасем Ейад, ръководител на локалния съвет на град Дума.

Базираната във Англия сирийска обсерватория за човешки права излезе с информация, че повече от 930 цивилни са били убити в Източна Гута от началото на военните интервенции в региона на 18 февруари, намиращ се покрай столицата. В ранните часове през днешния ден въздушните удари стопираха за малко и това беше най-спокойната нощ за повече от седмица, допълват от организацията за наблюдаване.

400-те хиляди поданици на Източна Гута живеят под държавна блокада от 2013-а година
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР