Хуманитарна помощ от целия свят потегля за Тонга, тихоокеанското кралсво,

...
Хуманитарна помощ от целия свят потегля за Тонга, тихоокеанското кралсво,
Коментари Харесай

Хуманитарна помощ от целия свят потегля за Тонга

Хуманитарна помощ от целия свят потегля за Тонга , тихоокеанското кралсво, насила да се оправя с следствията от мощното изригване на вулкан и последвалото цунами предходната събота, съобщи ДПА.

Изригването на вулкана Хунга-Тонга-Хунга-Хаапай в Тонга лиши живота на минимум трима души, засипа тихоокеанската страна с вулканична пепел и провокира цунами, минало през огромна част от тихоокеанския район.

Англия ще си сътрудничи с Австралия и Нова Зеландия за изпращането в Тонга на вода, палатки и защитни средства, съобщи английският външен министър Елизабет Тръс.

" Хуманитарната помощ ще бъде от изгода за тази страна от Общността на нациите ( някогашната Британска общност), понесла обилни опустошения и загуба на живот, с цел да може да се оправи с следствията от пагубното събитие ", уточни тя.

Днес към Тонга ще отплава транспортен съд на английските Кралски военноморски сили, претрупан с вода и медицинскo съоръжение.

" В мислите си сме с тези, които са попаднали в клопката на ужасяващите опустошения и загубата на живот , провокирани от цунамито в Тонга ", съобщи Тръс.

Междувременно, с възобновяване на информационните връзки с Тонга започнаха да се появяват и първите фрагменти и разкази на оживели.

Консулството на кралство Тонга помести в Туитър особено послание на тонганския крал Тупоу Шести. То е на тонгански, само че в поместен в туита откъс на британски се споделя следното: " Във времена на бедствия можем да преодолеем компликациите, като се обединим ". 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР