Хулен Лопетеги - човекът, от който целият футболен свят очакваше

...
Хулен Лопетеги - човекът, от който целият футболен свят очакваше
Коментари Харесай

Лопетеги - властелинът на антирекордите

Хулен Лопетеги - индивидът, от който целият футболен свят очакваше доста. Той обаче разочарова милионите почитатели на " Реал " Мадрид още след първия си мач отпред на клуба.

Испанецът имаше сложната задача да наследи Зинедин Зидан - треньорът, печелил 3 следващи години Шампионската лига, както и да придаде нов образ на тима, останал без огромната си звезда Кристиано Роналдо.

Само че нещата се объркаха още в първия мач и, вместо да се трансформира в любим на почитателите, Лопетеги стана собственик на няколко... антирекорда.

Снимка: Getty Images

" Реал " загуби от своя градски противник " Атлетико " Мадрид борбата за Суперкупата на Европа. В Талин " белите " записаха проваляне с 2:4 и след края им остана единствено да приветстват щастливите си съперници.
Провал за " Реал " след ерата " Роналдо ", " Атлетико " подвигна Суперкупата на Европа Местният зложелател на "белите " завоюва с 4:2 след продължения
Всъщност в " кралския клуб " от дълго време не са изпускали интернационална купата по този метод. И с цел да бъдем точни - от 2000 година насам, когато на край за Междуконтиненталната купа изгубиха с 1:2 от " Бока Хуниорс ". Тогава е и последният изгубен край на " Реал " в шампионат сред тимове от разнообразни страни. След това във витрината на отбора влизат 13 титли - 5 от Шампионската лига, 4 от Световното клубно състезание (или Междуконтиненталната купа) и 4 Суперкупи на Европа.

Да получиш 4 гола в формалния си дебют също не е постоянно срещано събитие в историята на " Реал ". Това се случва за първи път от 70 години!

За последно този антирекорд записва Майкъл Киплинг през 1948 година! Тогава " белите " губят от " Селта " с 1:4!

И като цяло, загуба в дебюта е необичайност с марка " Реал " . Бернд Шустер преди 11 години също не съумя да победи във финала за Суперкупата на Испания, допускайки проваляне с 0:1 от " Севиля ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР