Художникът Михаил Гарудис почина от коронавирусна инфекция, предаде novini.bg. Новината

...
Художникът Михаил Гарудис почина от коронавирусна инфекция, предаде novini.bg. Новината
Коментари Харесай

Коронавирус погуби художника Михаил Гарудис

Художникът Михаил Гарудис умря от коронавирусна зараза, съобщи novini.bg.

Новината заяви във Facebook неговият непосредствен другар Иван (Агент) Тенев.

Михалис Гарудис е роден в 1940 година в село Булгаркьой, Северна Гърция. При експлоадирането на Гражданската война в родината си (1944-1949 г.) той дружно с други деца бежанци е изпратен в България, където в 1965 година приключва живопис в Художествената академия при проф. Илия Петров. Носител на I премия на изложбата „ Приятели на морето “ и „ Созопол и морето “. От 1986 година живее и работи в Солун.

Художникът постоянно пътуваше до България. Последната му галерия бе открита на 5 октомври в София, която бе закрита през днешния ден, добави Днес.бг.

Пред Българска телеграфна агенция Гергана Борисова от галерията изясни, че Гарудис е бил болен от COVID-19, като болестта е било намерено, откакто се е прибрал в Гърция. Тя добави, че художникът е бил доста благополучен, че е сложил изложбата, която на няколко пъти е била отлагана поради пандемията.

" Щастлив беше като пристигна тука. За страдание всичко излезе като едно прощаване с България, с приятелите, с феновете си, с всички ", добави Борисова и описа, че художникът е казвал по какъв начин всичките му другарства са тук, в България и макар че от 35 години живее в Гърция, не е съумял да сътвори такива.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР