Художничката Галина Александрова празнува 10-годишен юбилей на авторската си галерия

...
Художничката Галина Александрова празнува 10-годишен юбилей на авторската си галерия
Коментари Харесай

Галина Александрова празнува 10-годишен юбилей

Художничката Галина Александрова чества 10-годишен празник на авторската си изложба " RED " във Велико Търново, пл. " Славейков ". Тя демонстрира работи огромен формат и рисунки. Досега работи в междинен и дребен формат. Рисувам несъзнателен свят и до момента в който го върша, се усещам на гребена на вълната, а оттова остава единствено да се гмурна на дълбокото. Огън и лед. Големи амплитуди в динамичността на сътворението. Това е особено за работата ми, признава авторката. Откриването е през днешния ден, 4 октомври, от 18.30 ч. Експозицията ще остане месец, научи ДУМА от Галина Александрова.

Когато потеглих да сътворявам свое арт пространство, не желаех да го давам име на себе си. Избрах името RED, да е малко тъкмо и ясно и да съдържа буквата Р. Червеното е освен мой обичан цвят, само че и цвета на всички хубави неща - любовта, виното, кръвта... С течение на времето, приятелите ми започнаха да ме назовават RED. Така, това стана мой креативен псевдоним и от тази юбилейна година започнах да подписвам картините си с RED.

Да имаш изложба е същото като да рисуваш картина. Тя би трябвало да има композиционен център, прочувствено да допира хората. Отглеждаш пространство. Създаваш интерес. Възпитаваш своя аудитория. Да оцелееш 10 години и то с картини, които не са сувенирен вид, си е мотив за горделивост. Съвременно изкуство се продава доста мъчно в България. Но хората би трябвало да привикват да го гледат и да поддържат връзка с него. Смятам, че това е моята задача - да представям модерно нереално изкуство и го върша към този момент 10 години, добавя Александрова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР