Хубавият сън е изключително важен за здравето ни и обратно.Неправилната

...
Хубавият сън е изключително важен за здравето ни и обратно.Неправилната
Коментари Харесай

Коя е най-опасната поза по време на сън

Хубавият сън е извънредно значим за здравето ни и назад.

Неправилната поза по време на сън може да аргументи дискомфорт и да способства за развиването на рискови болести в дълготраен проект, предупрежди неврологът-сомолог Елена Царева.Тя уточни кои пози на тялото би трябвало да се заобикалят.

Хората постоянно привикват да спят в една и съща поза, само че от време на време това е нездравословно за здравето. Например, позицията встрани е най-полезна от здравна позиция, само че натискът върху лявата страна на тялото може да има неподходящ резултат върху човек със сърдечно заболяване, като за такива хора е по-добре да лежат на дясната страна, сподели Царева.

" Позицията встрани е по-физиологична и желана по време на сън. Тази позиция е най-бързият метод за премахване на метаболитните боклуци. По принцип можете да спите на лявата или на дясната си страна; гръдният панер ви защищава еднообразно и от двете. Единствените ограничавания за лявата страна са за хора със сърдечни проблеми, да вземем за пример кардиопулмонална непълнота ", изяснява неврологът пред БГНЕС.

Спането по тил не е уместно за тези, които имат дихателни пристъпи по време на сън. Ако страдате от хъркане, позицията по тил също е нежелателна.

Спането по стомах е най-вредно, счита лекарят. По-специално, в случай че човек остане в това състояние дълго време, гръбначният му дирек страда.

" Гръбначният дирек не е във физиологична позиция: някои мускули се разтягат прекомерно доста, а други се пренапрягат и това може да докара до болки във врата и главата заран ", разясни Царева.

Най-опасното обаче е, че навикът да се спи по стомах може да наруши метаболитните процеси в тялото.

" Проучванията демонстрират, че отделянето на нездравословни метаболитни артикули, които се натрупват денем и се изхвърлят през нощта, се стопират в региона на стомаха. Ако тези метаболитни артикули се натрупват, като да вземем за пример протеинът амилоид, в дълготраен проект това може да способства за развиването на демиелинизиращи болести, като заболяването на Алцхаймер ", изясни Царева.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР