Хубавата новина е, че повече хора започват работа, отколкото напускат.

...
Хубавата новина е, че повече хора започват работа, отколкото напускат.
Коментари Харесай

Димитър Манолов: 150 000 запазени работни места е добър резултат

Хубавата вест е, че повече хора стартират работа, в сравнение с напущат. Ако тази наклонност се резервира, тогава ни чакат положителни дни. В рамките на Европейски Съюз ние се оказваме на 6-о място по ниска безработица.

Това съобщи в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов.

Според него доста повече от 150 000 индивида е можело да запазят своите работни места. " В страна с хора с характер като нашия този спор на практика е неосъществим. Вероятно в северните страни, където хората са по-дисциплинирани, могат да седнат и да го проведат този спор и да измислят нещо. Тук при нас е от " Осанна! " до " Разпни го! " и по средата няма нищо. 150 000 е добър резултат, само че можеше да бъде още по-добър ", безапелационен беше той.

Президентът на КТ " Подкрепа " разяснява и наложените от държавното управление ограничения за битка с ковид. " Ние сме чудноват народ. Водещият принцип при нас е " На непознат тил и 100 тояги са малко ". Ние сме за страшни ограничения, стига да не се отнасят за нас. Отнася ли се за нас, започваме доста да ценим свободата, правата ".

Според него българското море до някаква степен си е отговорно единствено за рецесията. " Защото години наред, още от соца насам, е било насочено към доходи не от българи. Българското море разчита на немски пенсионери, в последно време на румънци. Българите постоянно са били в периферията на неговото внимание. Освен това за един човек даже от София, е по-удобно да отиде на море в Гърция, в сравнение с нашето море ", разяснява Манолов.

На въпрос какви са прогнозите за есента и ще обеднеем ли всички, той отговори, че за жалост политиците от време на време въздействат неприятно на стопанската система, само че могат да въздействат и за положително. " Каква есен ще пристигна аз не мога да кажа. Но не зървам такава драма ". Добрата вест съгласно него е, че напролет има избори, т.е. " никой няма да си разреши да прави неща, които ще му навредят по избори ".

Той разяснява, че приходите по време на рецесията не са се оказали във фокуса на страданието, а по-големият проблем е бил със заетостта.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР