[Huawei] Оценка4.5/5Плюсове- Най-добрата камера на пазара, особено в нощните снимки-

...
[Huawei] Оценка4.5/5Плюсове- Най-добрата камера на пазара, особено в нощните снимки-
Коментари Харесай

Мечтата на фотографа

[Huawei] Оценка
4.5/5 Плюсове
- Най-добрата камера на пазара, изключително в нощните фотоси
- Батерията също е водач измежду флагманите
- Много добър дизайн

Минуси
- Екранът към момента е FHD+, когато съперниците залагат на QHD екрани
- Въпреки напредъка в последните години интерфейсът на Huawei EMUI към момента не е задоволително изгладен Още по тематиката
Почти без неточност

Samsung Galaxy S9+ e може би най-пълноценното осъществяване измежду всички смарт телефони на пазара
5 апр 2018
Амбицията на Xiaomi

Моделът Mi Mix 2 без проблеми съперничи на флагманите на огромните съперници
30 мар 2018 През последните години съвсем няма хитов модел на огромните производители на смарт телефони, който да не е доста, доста добър. Което е обикновено - потребителят чака високо качество, когато заплаща над 1500 лева за телефон. Макар да нямат някакви еволюционни промени във формата, множеството флагмани се отличават по няколко неща: доста добра камера, топ характерности, отличен екран и огромна батерия (макар последното да не важи за всички). С последния си водещ модел Huawei P20 Pro, китайският колос се пробва да излезе от тази група, като надгради още смарт телефона, най-много в региона на камерата, която несъмнено е новият пример на пазара сега.

Дизайн и екран

Дизайнът на P20 Pro е най-хубавият до момента в смарт телефон на Huawei. Той употребява комбинация от стъкло и алуминий и е един от дребното на пазара, които избират датчикът за отпечатъци да е под екрана, а не в задната страна. Той може да се употребява и за Home бутон. Екранът е 6.1 инча, има отбрана Gorilla Glass 5 (гърбът също) и покрива съвсем цялата предница на телефона. По образеца на iPhone X има разрез (тъй наречения notch) в горната част, където се намира 24-мегапикселовата предна камера. Има два високоговорителя от двете страни на USB-C слота, само че и P20 Pro е измежду смарт телефоните, които отстраняват аудиожака. Но в комплекта има преходник от USB-C, в който може да се включат слушалки. P20 e водо- и прахоустойчив със документ IP67.

Дисплеят е OLED и следва последните безрамкови трендове. Има FHD+ резолюция (1080x2160) и поддържа водещия видеостандарт HDR10. Плътността на пикселите е 407 ppi и изостава от други модели като Samsung S9 Plus (521 ppi). Но цветовете са ярки и качеството при възпроизвеждане на видео или игри е извънредно положително. Отделно има разнообразни настройки на цветовете, с които може да се трансформира салдото. Екранът има и аlways-on функционалност, която демонстрира времето, датата, батерията и разнообразни известия.

Прорезът в средата на горната част освобождава още място на екрана, само че е въпрос на потребителско желание и привикване. От Huawei имат решение и за този проблем, като той може да бъде прикрит, т.е. пространството от двете му страни да бъде черно.

Хардуер и програмен продукт

P20 Pro употребява личния процесор на Huawei Kirin 970, който дебютира в излезлия през предходната есен Mate 10 Pro. Има 6GB RAM (2GB повече от общоприетия P20) и 128GB вътрешна памет, само че няма microSD слот. Така или другояче 128 GB са повече от задоволителни. Що се отнася до софтуера, P20 Pro работи с Аndroid 8.1, а от горната страна е интерфейсът на Huawei EMUI 8.1. Той има значително съперници, само че през последните две години претърпя редица усъвършенствания. Отделно има доста настройки, които могат да създадат потреблението на смарт телефона допустимо най-близко до чистия Android, въпреки да е нужно много ровене за постигането на тази цел. Софтуерът на Huawei предлага и отключване посредством различаване на лицето. Тази функционалност работи бързо, въпреки и да не е толкоз сигурна, колкото FaceID в iPhone Х.

Камерата

[Huawei]
Основна част в рекламната акция на Huawei за P20 заема камерата. Която освен е отлична, а може би е най-хубавата, излизала до момента на смарт телефон пазара. При нея Huawei не престават работата си с Leica, а съгласно някои информации са наели и някогашни фотоинженери от Nokia, работили преди по водещите телефони на финландската компания. P20 Pro има първата тройна камера в бранша - главната е 40 мегапиксела, монохромната е 20-мегапикселова и прави страхотни черно-бели фотоси (но и подкрепя основната), а третата е така наречената телефото камера. За елементарния консуматор това нищо не значи, само че е реалност, че P20 Pro прави впечатляващи фотоси и има най-високата оценка от профилирания уебсайт DxOMark до момента. P20 Pro се показва най-добре при извънредно ниска светлина. Без пресилване - нощните фотоси са невиждани до момента от смарт телефон.

Батерия

Друга област, в която P20 Pro е пред съперниците си, е батерията, най-малко по издръжливост. Тя е същата като в Mate 10 Pro - 4000 mAh, и устоя без проблеми ден и половина при обикновено прилагане. Има и бързо зареждане, с което доближава от 0 до 100% за към час и половина. Единственият минус тук е неналичието на безжично зареждане.

Оценка

Huawei P20 Pro е най-хубавият смарт телефон на Huawei до момента. С доста дребни изключения потребителят не може да открие нещо даже леко отрицателно. Цената му е сравнима с тази на останалите флагмани на пазара - сега може да бъде платен за към 1400-1500 лева онлайн и за към 1000 лева с проект от някой от мобилните оператори.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР