Huawei лицензира технологии за водещи производители на автомобили, включително Mercedes

...
Huawei лицензира технологии за водещи производители на автомобили, включително Mercedes
Коментари Харесай

15 производители на автомобили ще използват безжичните технологии на Huawei

Huawei лицензира технологии за водещи производители на коли, в това число Mercedes Benz, Audi, BMW и Porsche, защото китайската софтуерна компания се стреми да трансформира своята съкровищница от патенти в нов източник на доходи на фона на напън в Съединени американски щати върху главните й бизнеси, написа Nikkei Asia.

Споразуменията за патентно лицензиране, реализирани през втората половина на 2022 година, значат, че технологиите на Huawei ще бъдат употребявани в 15 милиона от 70-те милиона автомобила, създавани в международен мащаб всяка година, сподели Алън Фан, световен началник на отдела за интелектуална благосъстоятелност на Huawei.

В допълнение към четирите немски автомобилни производители Huawei подписа лицензионни съглашения със Subaru от Япония, Renault от Франция, Lamborghini от Италия и Bentley от Обединеното кралство, съгласно Fan.

Съобщението в петък следва сходни съглашения със Samsung Electronics и китайския производител на смарт телефони Oppo, разкрити този месец.

Сделките с високопоставени световни компании идват, до момента в който Huawei не престава да се бори с рестриктивните мерки в Съединени американски щати, които доста ограничиха нейния бизнес със смарт телефони и вътрешното развиване на полупроводници. Експортният надзор на компанията значи, че на процедура й е неразрешено да работи с световни снабдители
Всичко за Вашата сватба
в тези две области.

Споразуменията за лицензиране на патенти обаче разрешават на Huawei освен да работи с китайски и задгранични компании, само че и да генерира доходи, сподели Фан.

" Патентите са обществени и не подлежат на надзор върху износа... Ние също имаме връзки с американски компании по покупко-продажби за кръстосано лицензиране и контролът върху износа въобще не е фактор ", сподели Фан в отговор на Nikkei Азия въпрос по тематиката.

Той сподели, че Huawei е подписала повече от 20 нови или разширени патентни лицензионни съглашения през 2022 година, обхващащи технологии за смарт телефони, свързани транспортни средства, мрежи и интернет на нещата.
 Huawei nova Y61 с тройна AI камера към този момент се предлага на българския пазар: ето цената
Huawei nova Y61 с тройна AI камера към този момент се предлага на българския пазар: ето цената

Смартфонът разполага и с 5000mAh батерия

" Само в автомобилната промишленост постигнахме покупко-продажби с към 15 производители на коли за потребление на нашите напреднали безжични технологии ", сподели Фан. " Най-важното е, че патентите на Huawei генерират стойности по голям брой разнообразни способи. "

Междувременно Huawei и Nokia - двамата водещи производители на телекомуникационно съоръжение в света - оповестиха в петък, че са удължили съглашението за
Всичко за Вашата сватба
лицензиране на патенти, реализирано за първи път през 2017 година, разрешавайки юридически спор, зародил по въпроса. Huawei съди T-Mobile, основен клиент на Nokia, през 2016 година за нарушаване на патенти, до момента в който Nokia заведе насрещни каузи против китайската компания.

Huawei е натрупала голям брой патенти, изключително за технологии, свързани с 5G безжична връзка. Според японския Изследователски институт за интелектуална благосъстоятелност NGB, китайската компания води по брой декларирани 5G патентни " фамилии ", следвана от Qualcomm, Samsung и LG Electronics. Патентно семейство е група от патенти, покриващи сходно наличие.

Натрупването на жизненоважни патентни портфейли се трансформира в основно комерсиално полесражение за водещите мултинационални компании, с цел да покажат личната си софтуерна мощ и да отхвърлен съперниците. Загубата на патентни каузи може евентуално да докара до загуба на достъп до избрани пазари.
 Започват продажбите на Huawei Watch GT 3 SE - ето къде и на каква цена
Започват продажбите на Huawei Watch GT 3 SE - ето къде и на каква цена

Това е най-лекият модел от серията GT 3 - с до 2 седмици живот на батерията

Говорител на Audi сподели, че автомобилният производител " почита интелектуалната благосъстоятелност на трети страни и е подготвен да вземе лицензи, в случай че такива лицензи са
Всичко за Вашата сватба
нужни и налични за съблюдаване на закона ".

Renault сподели, че изследва тематиката.

Mercedes Benz, BMW, Porsche, Lamborghini, Bentley и Subaru не дадоха отговор на настояванията на Nikkei Asia за коментар.
 Фотографско преживяване: започнаха продажбите на Huawei Mate 50 Pro - ето къде и на каква цена
Фотографско преживяване: започнаха продажбите на Huawei Mate 50 Pro - ето къде и на каква цена

Смартфонът върви и в комплект с Huawei Watch GT 3 Active
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg